Najnovije

SPREMNI ZA BORBU: Testirana vatrena moć ruskih tenkova (VIDEO)

Tenkisti ruske Vislenske motorizovane divizije izveli su svoje prvo praktično pucanje na poligonu Pogonovo u Voronježskoj oblasti, kada su gađali mete na udaljenosti od 800 do 1200 metara saopštila je pres-služba Zapadnog vojnog okruga.

Ruski tenk (Foto: TV Zvezda)

„Tenkisti su započeli prvo kontrolno pucanje kako bi proverili nivo spremnosti novog modularnog sistema. Pucanje iz oruđa kalibra 125 milimetara tenkova T-72B3 približeno je dinamici kombinovane borbe“, navedeno je u saopštenju.

 

 

 

 

 

 

 

Gađanje je izvedeno po metama koje su se pojavljivale u obliku tenkova „protivnika“, beztrzajnih topova i jedinica protivtenkovskih bacača granata. Tokom prvih praktičnih gađanja tenkovske posade su uništile ukupno preko 200 meta različitih tipova je u probnom periodu obuke.

Tenk T-72B3 je suštinska modernizacija tenka T-72B, koji se razlikuje od prethodnika poboljšanjem većine osnovnih karakteristika.

Napredni paket modernizacije tenka T-72B3M uključuje višekanalni nišan „Sosna-U“ sa dopunskom termovizijskom kamerom druge generacije, koji ima sposobnost automatskog praćenja detektovanih ciljeva u svim vremenski uslovima.

Ovaj kompleks je sposoban da otkrije i prati teško uočljive ciljeve i noću i po kiši,  onaj koji nišani treba samo da otkriven cilj „zaključa“ pritiskom na dugme odakle kompleks preuzima operacije samostalnog izračunavanja svih parametara koji su važni za precizan hitac.

Vatrena moć tenka je uvećana zahvaljujući usvajanju novog potkalibarnog kinetičkog projektila povećane probojnosti.

Pročitajte OVDE šta je to vojska Srbije hitno zatražila.

 

 

 

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA