Najnovije

VUČIĆ SPREMA NAJVEĆU IZDAJU POSLE IZBORA: Priprema već počela!

Mediji bliski Aleksandru Vučiću ponovo svom snagom vrše promociju ideje podele Kosova i Metohije. U pokušaju da opravdaju izdaju koja se po svemu sudeći sprema posle izbora, izmišljaju se najluđe teorije.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub/Pravda)

Jedna od takvih teorija je i ta da pokret Antifa, koji je Donald Tramp označio kao terorističku organizaciju, interese američkog predsednika napada ne samo u SAD već i širom sveta. Mediji pišu da će pokret Antifa pokušati na svaki način da minira Trampov plan za rešenje kosovskog problema, a koji navodno podrazumeva podelu Kosova i Metohije. Ovi mediji za svoje izvore navode "obaveštajne i diplomatske krugove".

Vučićevi mediji se nisu zaustavili samo na Donaldu Trampu, već i francuskog predsednika Emanuela Makrona navode kao jednu od "meta" ovog pokreta. 

Kao opravdanje za ovakve tvrdnje, režimski mediji naglašavaju i to da je "duboka država" od početka inicijator i zaštitnik upravo kosovske nezavisnosti. Ne imenujući izvore za svoje tvrdnje, navodi se i da je Emanuel Makron takođe za eventualnu podelu Kosova. 

Kao sagovornika citiraju bivšeg šefa diplomarije SRJ Vladislava Jovanovića koji tvrdi da je "duboka država" preko DŽozefa Bajdena, kandidata demokrata za predsednika SAD, u velikoj ofanzivi.

Jovanović tvrdi da Tramp želi da postigne uspeh na KiM jer nema nijedan u spoljnoj politici. On kaže da bi to mogla da zloupotrebi Antifa tako što bi preko svojih pipaka u Srbiji, nekih političara, intelektualaca, NVO, pokušala da sabotira nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Za glavne sabotere dijaloga pominju se pripadnici opozicije koji su navodno protiv  postizanja kompromisnog rešenja, i to zaoštravanjem atmosfere, podizanjem nervoze, pa čak i napadanjem vlasti. - objašnjava Jovanović.

Kroz gomilu svojih teorija i insinuacija, režimski mediji ne navode izvore od kojih su saznali informacije o eventualnoj podeli južne srpske pokrajine, niti su za sada takve informacije saopštene iz zvaničnih diplomatskih izvora.

Dačić demantuje da je Srbija obustavila kampanju protiv priznanja lažne države! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA