Najnovije

SLOBODAN PRVANOVIĆ NIKAD BRUTALNIJI! Zar vas što podržavate ovu vlast nije sramota? Ne smeta vam to što pljačkaju Srbiju?

Zar vas što podržavate ovu vlast nije sramota? Ne smeta vam to što su izneverili predizborna obećanja, što pljačkaju Srbiju više nego oni protiv kojih su bili, što skrivaju istinu o tome šta i kako rade, što se na vlasti održavaju samo zahvaljujući obmanjivanju naroda, što ucenjuju i podmićuju ljude da glasaju za njih, što zloupotrebljavaju pozicije da bi se neotesano bogatili, što su najgorem šljamu omogućili da orgija po državnim organima i institucijama?

Slobodan Prvanović (Foto: Jutjub)

Piše: Slobodan Prvanović, naučni saradnik na Institutu za fiziku

Pravdate to što podržavate ove neprijatelje Srbije i naroda time što morate deci da obezbedite hleb. A, da li vam je palo na pamet da će vas se deca stideti i da će vas prezirati što ste ih hranili prljavim rukama? Da li zaista to radite zbog vaše dece, ili se iza njih krijete i njih koristite da sakrijete sopstveni kukavičluk ili poltronstvo? Zar vas poštene i pristojne ljude, patriote, nije sramota kad vidite šta je nakazna politika ove vlasti napravila od Srbije? Da li to stvarno ne vidite ili nećete da priznate da vidite?

Kako izlazite na kraj sa sopstvenom savešću kad svakodnevno okrećete glavu na drugu stranu? Hoćete li se radovati veličanstvenoj pobedi na izborima tih koje podržavate? Hoćete li se ponositi time što ste doprineli toj pobedi? Neće vas biti sramota pred ljudima koji su stvarno šikanirani na poslu, a koji to trpe jer zaista samo tako mogu deci da obezbede hleb, ili pred ljudima kojima je prećeno ukoliko ne glasaju za te za koje ćete vi glasati? Ako vas neće biti sramota, krenite već sada sa slavljem jer - pobedićete! 

Zar vas opozicionare, koji izlazite na izbore, nije sramota kad nam pričate kako hoćete da menjate sistem iznutra? Zar stvarno mislite da vam iko veruje kad kažete da se žrtvujete zbog nas? Zar zaista mislite da ste uspešno sakrili to da su vam lični interesi vodilja u životu? Jednima je interes finansijske prirode. Malograđanski iskompleksirani što niste među najimućnijima, sada bi da tu nepravdu ispravite pljačkanjem onog što je ničije jer je svačije, a što baš vama, jer ste po prirodi odabrani, pripada.

Zato treba plebs da vas izabere, ne bi li se koliko-toliko iskupio za to što ste do sada i vi morali da nosite pocepane čarape. Drugima je interes psihološke prirode. Adolescentski iskompleksirani jer niste prepoznati kao glavni, pa bi sad da svima prikažete nepogrešivost vizionarske mudrosti kojom ste obdareni, da bi odigrali vašu istorijsku ulogu treba narod da se opameti, da uvidi koliko ste pametni, da prestane da vas sapliće i sputava, nego da vas pusti da stanete pred mikrofon i vašim besedama obasjate nezahvalni svet.

Zar vas opozicionare nije sramota kad nam pričate kako ćete da branite slobodu time što ćete da izađete na lokalne izbore? Da li stvarno mislite da kilometri kanalizacije, koje ćete da pravite u vašim sredinama, imaju veze sa slobodom? Mislite da u okupiranoj državi ima slobodnih gradova? Kome plasirate takve floskule? Legitimno je to što želite da vas manje pljačkaju, da želite da živite manje loše ili malo bolje, ali je uvredljivo za ostali svet da mu vaš konformizam pakujete u idilični altruizam.

Da li ste se vi iz vaših ostrva slobode setili solidarnosti ranije, a koje su vam sada puna usta? Nije vas sramota kada tražite podršku komšija iz porobljenih gradova, a da im pre toga, kao oslobodioci, niste pritekli u pomoć? Solidarnost može da ide i u drugom smeru, da se vi solidarišete sa drugima, da svoje osuđivanje iživljavanja nad narodom Srbije dokažete na delu, a to tako što ćete bojkotom pokazati da slobodu i dostojanstvo svakog građanina smatrate važnijim od vašeg lepšeg života. Da li ste zaboravili, pored onog "svi za jednog" u paroli solidarnosti stoji i ono "jedan za sve". Hoćete li uz vatromet da slavite vašu pobedu kad se nad celom Srbijom bude nadvio mrak okupacije? Hoćete li da zovete u pomoć komšije, kojima ste vi bili potrebni, ako izgubite na lokalnim izborima? I neće vas biti sramota?

Zar vas nije sramota što ćutite? Vas sa univerziteta i iz akademija. Vas sa titulama, priznanjima i ugledima, vas koji vidite u kakvom očajnom stanju su država i društvo. Mislite da neko može diplomom da pokrije to što je kao čovek krpa? Vas medicinare koji, bolje nego iko, znate kakvo je stanje u zdravstvu i šta se dešavalo poslednjih meseci. Vas estradne stručnjake koji ste podredili zdravlje nacije umobolnim interesima jednog čoveka i njegove udvoričke klike. Vas u vojsci koji mirno stojite pred klovnovskom imitacijom ratnika. Vas u policiji, tužilaštvu i svim telima za zaštitu zaskonitosti koji ne reagujete na bestijalno orgijanje pljačkaške vlasti. Vas u režimskim medijima koji potpomažete gebelsovsku propagandu u korist antidržavne i antinarodne politike izvitoperenih pojedinaca na vlasti. Vas u institucijama koji gledate svoja posla dok se krši zakon umesto da radite svoj posao u skladu sa zakonom. Vas u crkvi što gledate kako patrijarh daje orden za čuvanje Kosova onome koji hoće da preda deo Kosova, što vidite da mesecima neće da ide u Crnu Goru da bude sa narodom koji brani crkve, što svedočite uvođenju inkvizitorskog sankcionisanja mislećih ljudi u vašim redovima. 

Zar vas nije sramota? Vas zagovornike ulaska u NATO pred nevinim žrtvama njegovih zločina. Vas Evropejce kojima promiče da se u Srbiji gaze osnovni principi na kojima je sazdana Evropa. Vas vođe i predvodnike koji ste pogazili sopstvene zadate reči i obećanja. Vas sindikalce koji ne organizujete štrajkove i ne štitite radnike koje tretiraju kao robove. Vas koji se žalite i kukate, a ne pada vam na pamet da se angažujete da išta promenite. Vas što izigravate šmekere dok u brendiranoj garderobi gacate po civilizacijskom blatu. Vas u vilama i preskupim stanovima sa pogledom na užas.

Pročitajte OVDE šta je Srđan Škoro.

Izvor: Direktno.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA