Najnovije

POČINJE RAT? Sestra Kim DŽong Una šalje vojsku na Južnu Koreju!

Severna Koreja je izrazila nameru da prekine veze sa Južnom Korejom nakon što je otkrila da su vladini pamfleti distribuirani ljudima duž granice.

Vojska Severne Koreje (Foto: Jutjub)

- Prvi relevantan korak je zatvaranje i uklanjanje međukorejske kancelarije za vezu, koja se nalazi u zajedničkom industrijskom kompleksu Gaeseong - rekao je portparol Jedinstvenog fronta vladajuće Laburističke partije u Severnoj Koreji, a citira ga novinska agencija "Jonhap". 

- Prvi potpredsednik Centralnog komiteta vladajuće Radničke partije, Kim Jo Jung, mlađa sestra severnokorejskog lidera, naredila je protivmere zbog distribucije anti-severnokorejskih letaka preko granice - rečeno je u izjavi.

- Južna Koreja mora uzeti u obzir da ovo pitanje predstavlja upozorenje koja je poslao prvi potpredsednik Centralnog komiteta vladajuće partije koji je odgovoran za planove Južne Koreje - rekla je ona.

- Takođe pripremamo stvari koje mogu da postanu jako teške - rekla je, "i sada se trudimo da se već suočimo sa problemima i poteškoćama."

Front je najavio da će definitivno zatvoriti i ukloniti međukorejsku kancelariju za vezu koja se nalazi u industrijskom kompleksu Gaeseong.

Front je dalje izjavio da je prva zamenica ranije tokom dana izdala uputstva za započinjanje nacrta revizije u cilju primene mera navedenih u njenim izjavama.

Južnokorejsko ministarstvo za ujedinjenje saopštilo je da planira da donese zakonodavstvo koje zabranjuje takve "stresne akcije", tvrdeći da kampanja predstavlja pretnju po život i imovinu stanovnika u pograničnim oblastima gde se leci šalju putem ogromnih balona.

Prva zamenica Kim izdala je saopštenje u kome je upozorila da će se potpuno povući iz zajedničkog industrijskog kompleksa Gaeseong, zatvoriti kancelariju za vezu i otkazati gotovo neprocenjivi međukorejski vojni sporazum, ako Južna Koreja ne preduzme odgovarajuće mere protiv anti-severnokorejskih publikacija.

NATO lovci presekli put Rusima! Više o tome OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA