Najnovije

PROBIJANJE KROZ KIŠU DRONOVA! Libijska nacionalna vojska oborila dve turske letelice!

Libijska nacionalna vojska (LNA) saopštila je u subotu da su njihove snage protivvazdušne odbrane oborile dve turske bespilotne letelice (UAV) u blizini lučkog grada Sirte.

Protivvazdušni raketni sistemi (Foto: RIA)

Prema zvaničnoj Fejsbuk stranici Libijske nacionalne armije, njihove snage oborile su dve turske bespilotne letelice koje su pomagale snagama Vlade Nacionalnog sporazuma (GNA) u oblasti Al-Vašaka, zapadno od Sirte.

Sa svoje strane, Odeljenje za vojne informacije Nacionalne vojske istaklo je da je "vojska sprečila pokušaj militanata i plaćenika koji su podržani od Turske da napadnu grad Sirte, ranije tokom dana." Oni su rekli da "vojne snage progone snage Al-Vefaka (GNA) nakon što su odbile svoj napad i nanele velike gubitke". Oni su naglasili, „Borbe su se preselile izvan administrativnih granica grada Sirtea, dok vazduhoplovne snage pokrivaju vojne operacije“.

Sa svoje strane, portparol Generalne komande nacionalne vojske general-major Ahmed Al-Mismari izjavio je da su „naše snage u subotu pokrenule kontranapad protiv snaga Al-Vefaka u oblasti Al-Hiša, istočno od Misrata."

Ovo dolazi satima nakon što su snage GNA najavile pokretanje nove operacije pod nazivom "Put pobede", s ciljem kontrole područja Al-Vašaka, Buvajrat, Al-Hasoun, DŽarf, Abu Hadi, Sirte i Al-DŽafra.

Kina ima novog i veoma moćnog neprijatelja! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA