Najnovije

SI ĐINPING PISAO VUČIĆU: Evo šta mu je poručio kineski predsednik

Predsednik Kine Si Đinping poručio je u pismu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da veliku pažnju poklanja razvoju kinesko-srpskih odnosa i da je spreman da ulaže napore za neprekidno produbljivanje bilateralnih prijateljskih odnosa.

Si Đinping (Foto: kremlin.ru)

Si je naveo da visoko ceni čvrstu podršku Srbije kineskoj strani za očuvanje suvereniteta i nacionalne bezbednosti, te da su dve zemlje dosledne u međusobnom razumevanju i podršci u pitanjima od vitalnih interesa i ozbiljnih briga.

- Poklanjam veliku pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa i spreman sam da, zajedno sa vama, ulažem napore za neprekidno produbljivanje bilateralnih prijateljskih odnosa i saradnje u različitim oblastima i očuvanje međunarodnog prava i pravde da bismo dali aktivan doprinos izgradnji zajedničke sudbine čovečanstva - navodi se u pismu kineskog predsedika.

Si je dodao da se Kina i Srbija zalažu za nezavisnu i samostalnu politiku i za odlučno očuvanje suvereniteta i nacionalne bezbednosti, te da se protive mešanju sa strane.

On je napomenuo da je čvrsto međusobno političko poverenje udarilo čvrst temelj za sveobuhvatno strateško partnerstvo dve zemlje koje se, kako je pomenuo, međusobno podržavaju i zajedno bore protiv epidemije.

Vučić je zahvalio za podršku koju Srbija dobija od Kine, posebno za pomoć tokom epidemije korona virusa, saopšteno je iz pres-službe predsednika Srbije.

Kineski ambasador Čen Bo, koja je uručila Vučiću pismo, rekla je da je lični kontakt Vučića i Si Đinpinga, uključujući i njihov nedavni telefonski razgovor, dao podsticaj vezama dve zemlje i ohrabrenje kineskim privrednicima da snaže saradnju sa srpskim partnerima.

Sagovornici su izrazili nadu da bi mogla da bude uvedena direktna avionska linija između Beograda i nekog od velikih gradova u Kini.

Libijska nacionalna vojska oborila dve turske letelice! Više o tome OVDE.

Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA