Najnovije

ERDOGAN OSUO PALJBU PO DEMONTRANSTIMA U SAD: Oni su povezani sa "teroristima" u Siriji

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan u telefonskom razgovoru s američkim kolegom Donaldom Trampom izjavio je da su oni koji stoje iza nereda u Sjedinjenim Državama povezani sa kurdskim jedinicama na severu Sirije.

Redžep Tajip Erdogan (Foto: Jutjub/Pravda)

U izjavi turskom predsedništvu u ponedeljak, Erdogan je izrazio "bojazan da su elementi koji stoje iza nasilja i pljačke u Sjedinjenim Državama povezani sa terorističkom organizacijom, Jedinicama za zaštitu ljudi - Kurdistanskom radničkom partijom (KRP) koja deluje na severu Sirije.“

U izjavi je takođe ukazano da su Erdogan i Tramp razgovarali o bilateralnim odnosima i regionalnim pitanjima, uključujući krizu u Libiji.

Ankara smatra „jedinice za zaštitu kurdskog naroda“ u Siriji oružjem za kurdske radnike, dok te jedinice čine jezgro „Sirijskih demokratskih snaga“, jednog od najistaknutijih saveznika Vašingtona u Siriji, koji uživa američku podršku.

Sjedinjene Države doživljavaju dve nedelje masovne proteste, praćene nasiljem, neredima i sukobima policije i demonstranata, nakon ubistva DŽordža Flojda od strane policije u državi Minesota.

Teroristi pokušali da zauzmu grad pa pretrpeli ogromne gubitke! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA