Najnovije

Jelica Kovačević (intervju): Život bez hrabrosti je ropstvo!

Iza lica lepe i jake žene, naše poznate glumice Jelice Kovačević, krije se mnoštvo neispričanih priča koje čekaju trenutak da se iskažu i ugledaju svetlost dana. Poznata nam je po mnogobrojnim ulogama u serijama, filmovima i pozorištu ali njeno vreme tek dolazi. Talenat, harizma i rastegljivost uloga i likova koje tumači čine je drugačijom. Ona nije glumica, ona je deo sveta, deo Zemlje, ona je umetnik!

Foto-Sonja Spasić

Kažu da su umetničke duše, posebne duše, da li je to istina?

Gustav Klimt je govorio “Umetnost je linija oko tvojih misli”. Povezala bih Klimtov citat sa istinom duše a ona je osećaj koji nosimo u sebi, povezan mislima i delom stvaroca u mom, umetnika. Svi smo mi na planeti Zemlji posebne duše, neponovljivi, unikatni svako za sebe a opet jedno. 
Osećaj da si pozvan, je veliki dar, odgovornost i prožetost istinom i ljubavlju, možda toga radi posebnost duše koja voli i daje.

Spremali ste mnogo projekata a onda nas je zadesilo vanredno stanje, kako izgleda život nakon izolacije i koliko smo oštećeni jer su vrata pozorišta zatvorena?

Da li život ili pogled na život još uvek nisam apsolutno sigurna, jer osećaj i percepcija su se promenili, trudim se da budem ptica u ovim momentima i da perspektiva i ugao mog gledanja ode van Hakslijevog “Vrlog novog sveta”. Jednostavno, vrlo je teško kada se spustim na Zemlju. Moj zadatak su ljudi, prenos emocije, informacionog polja, motiv ljubavi i deljenja. To Vam je kao hleb nasušni kojeg sada nema, i tražeći, čekajući ingerencije “Velike braće” kao umetnik se osećaš apsolutno kao nakaznost jer si oduzet.

Poznati ste kao neko ko voli prirodu, šta za Vas ona predstavlja?

Priroda, majka naša, ona nas je rodila. Ona je duša iz koje smo nastali, jedini dom svakom biću.
Grad je stvarao čovek i on je ego. Zato je moć prirode beskonačnost. Svaka semenka će vam iznedriti i dati novi život. U njeno ime kažem ljudima odreknite se straha za preživljavanjem jer već je sve dato, na poštovanje i zahvalnost istoj.

Kako izgleda život skupljenih krila?
Život bez hrabrosti je ropstvo koje možemo sami sebi nametnuti svojim izborima. Svako od nas može imati krila ili biti paun . Izbor je na nama. Kako kažu “Čovek bira a Bog razabira” 

Vremena su teška za sve a posebno za umetnike koji nisu zaposleni i nemaju status slobodnih umetnika. Ko misli na one na koje svi zaboravljamo?

Nisam srela ovih dana zaista nikog, niti sam imala poziv dušebrižnika a volela bih da jesam.
Osim moje molbe sekretarijatu da se i moje predstave nađu pred publikom na “Tašu” u bilo kom odnosu, jer navikla sam na čergarenje i težak rad, pa mi nekako dođe i milo kopanje rudničkog kamena.

Kakvi su Vam planovi za naredni period?

Snimanje muzičkog spota u narednim danima za predstavu i premijera  “Žena moga muža” Saše Pantića u Pozorištu na Slaviji, film “Leptir” Saše Đorđevića, film “Duše” u režiji Ivice Vidanovića, nastupi po kafanama dok mi ne otvore moje daske koje život znače, mesto na kome je sve moguće. U planu je predstava o našem gradonačelniku Vladi Iliću u pripremama je i “Magbet” ali i KOVID 19.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA