Najnovije

STEŽE SE OBRUČ OKO DIKTATORA: Britanski poslanici brane svetinje u Crnoj Gori! Borba za hrišćane se širi!

Naime, na delu je sprovođenje skandaloznog Zakona o slobodi veroispovesti, ali i fizička tortura i raznorazna hapšenja hrišćana u Crnoj Gori, a tim povodom su se danas oglasili i britanski poslanici i političari Tim Faron i Stiv Bejker. 

Milo Đukanović (Foto: Jutjub/Pravda)

NJih dvojica su se tekstom u poznatom listu “NJuzvik” obratili javnosti i objasnili kakvo kršenje verskih prava se sprovodi na tlu Crne Gore, upravo nakon donošenja kontroverznog zakona koji je usmeren protiv hrišćana pre svega. 

NJih dvojica su u svojim obraćanjima zahtevali da međunarodna zajednica reaguje, NATO, ali su uputili i apel svojoj državi, Velikoj Britaniji da je vreme da se vernici zaštite od ovakvog nehumanog tretmana.

- U vreme kada su SAD slobodu veroispovesti postavile za prioritet, ponosan sam na to i na @timfarron i @Newsweek što brane hrišćane. NATO i Velika Britanija moraju sada da deluju kako bi zaustavile progon hrišćana i rušenje njihove Crkve u Crnoj Gori - napisao je Stiv Bejker poslanih britanskog parlamenta.

Bejkerov tvit je retvitovao parlamentarac DŽeremi Hant i napisao da se verska prava moraju braniti. 

- Sloboda bogosluženja je osnovno ljudsko pravo - ali previše često se hrišćani zanemaruju. NJihova prava moramo snažno braniti - tvitovao je DŽeremi Hant.

Bejker ističe da se situacija svakodnevno pogoršava i da je vreme i da Velika Britanije reaguje, jer očigledno lokalne vlasti nemaju nameru da spreče nasilje nad narodom i sveštenicima, kao i da je narod u odbrani svoje vere ostao potpuno nezaštićen. 

- Možemo stajati na suprotnim stranama parlamenta, i raspravljati o spornim pitanjima Evrope, ali u jednom moramo biti ujedinjeni, a to su pitanja naše hrišćanske veroispovesti i naših religijskih prava. Zakon se protivi svakoj vladavini prava, prava na privatnu svojinu i prava pojedinaca da upražnjavaju svoje verske obrede bez mešanja države u religijska pitanja  - stoji u tekstu britanskih poslanika.

Od decembra meseca, kada je donesen Zakon o slobodi veroispovesti, na delu je sprovođenje nasilja i kršenje verskih prava, a Bejker i Faron navode i da je taj zakon usvojen protivno svim demokratskim pravilima. 

- Skoro 80 procenata građana Crne Gore priznaje Srpsku pravoslavnu crkvu kao svoju i poštuju tradiciju dugu više od 800 godina stare srpske hrišćanske crkve koja traje na tom prostoru. Jedan čovek i njegova partija vladaju neprekidno Crnom Gorom već više od 30 godina. Đukanović je previše lako prihvaćen od strane Zapadnih sila, bez previše kritičkog osvrta na njegovu vladavinu. Crna Gora je možda smatrana malom zemljom daleko od tokova globalne politike. Međutim, njegov odnos prema hrišćanima stavio je Crnu Goru na svetsku mapu. A sada, sa dugom prema Kinezima i bez dovoljno keša u rukama da podmaže motor svoje privrede, on taj novac želi da dobije konfiskujući imovinu - napisali su dvojica parlamentaraca i dodali: 

- Ako već želimo da vodimo ispavne bitke i branimo prava hrišćana širom sveta, ne postoji bilo kakav izgovor da ostanemo gluvi i nemi i da ne preduzmemo ništa kada napadaju vernike širom Evrope - zaključuju Faron i Bejker.

Kina preduzima kontramere protiv četiri američka medija! Više o tome OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA