Najnovije

KIM REKAO "NE" TRAMPU: Sposobni smo da živimo pod sankcijama - sprema se iznenađenje za predsednika SAD

Još jedan samit sa Sjedinjenim Američkim Državama nije potreban i nije od koristi za Severnu Koreju dokle god Vašington ne promeni svoju pregovaračku poziciju, izjavila je sestra severnokorejskog lidera Kim DŽong-una, Kim Jo-DŽong.

Tramp i Kim DŽong Un (Foto: Jutjub)

Ona je to saopštila preko državne KCNA agencije, a nakon što je američki predsednik Donald Tramp početkom nedelje izjavio da će održati sastanak sa Kim DŽong-unom ukoliko proceni da može da bude koristan, prenosi Jonhap.

- Sumnjam da će se nešto poput samita Severna Koreja-SAD da se dogodi ove godine. Ipak moguća su iznenađenja, u zavisnosti od procene i odluke dvojice lidera - rekla je Kimova mlađa sestra. 

Ona je dodala da to ne znači da Severna Koreja neće sprovesti denuklearizaciju.

- Ono što želimo da kažemo da denuklearizacija nije moguća u ovom trenutku - rekla je Kim Jo-džong i dodala da do denuklearizacije može da dođe jedino ako neke krupne stvari SAD promene.

Prema njenim rečima, potpuno je isključeno pitanje ukidanja sankcija iz agende pregovora.

- Prethodna tema denuklearizacija u zamenu za ukidanje sankcija promenjena je u temu povlačenje neprijateljstva u zamenu za nastavak pregovora. Mi smo u potpunosti sposobni da živimo pod sankcijama - rekla je ona.

Ona je ponovila i da SAD možda i dalje brinu oko "primanja Božićnog poklona" uoči predsedničkih izbora koji i nisu tako daleko.

Kako je rekla, lična osećanja koje Kim DŽong-un ima prema američkom predsedniku Donaldu Trampu "nesumnjivo dobri i čvrsti", ali da Sever "ne bi trebalo da prilagođava svoju taktiku prema SAD zavisnosti od odnosa sa američkim predsednikom.

Više o haosu u Grčkoj pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA