Najnovije

OGLASILI SE I RUSKI EKSPERTI! Evo zašto su ruski sistemi Pancir S1 u Siriji i Libiji uništeni! (VIDEO)

Veliki broj uništenih ruskih PVO sistema Pancir S-1 u Siriji i Libiji može biti razumljiv zbog "mrtve zone", prenose ruski mediji.

Pancir S (Foto: mil.ru)

Kako se izveštava, taktičke i tehničke karakteristike sistema Pancir S-1 koji su kupile ove zemlje Bliskog Istoka imaju svoja ograničenja u pogledu detektovanja meta koje se kreću na niskim, srednjim i visokim visinama, a pogotovu prema metama koje lete na niskim visinama sa velikom brzinom kao i velikim visinama sa maksimalnom brzinom.

Prema karakteristikama turskog drona "Barjaktar TB2", ruski Pancir S-1 bi trebalo da je u mogućnosti da mu se suprotstavi i da izađe kao pobednik.

Međutim, verzija ovog ruskog sistema koji se koristi u Siriji i Libiji ima samo jedan optički kontrolni sistem, pa je prema tome "jako loše opremljen" za borbu sa sofisticiranim turskim dronom "Barjaktar TB2".

Strani mediji citiraju sopstvene izvore tvrdeći da je u zadnjih nekoliko godina, tokom sukoba u Siriji i Libiji, uništeno najmanje 23 ruskih sistema protivvazdušne odbrane Pancir S-1.

Grom udario u rusku crkvu i zapalio krov. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA