Najnovije

SRPSKE ZASTAVE I PESME! USTAO JE NIŠ: Građani se okupili kod skupštine!

Treći dan zaredom u Nišu građani se okupljaju na protestu koji se, kao i drugim gradovima u Srbiji, održava zbog nezadovoljstva radom vlasti i načinom na koji se bori protiv pandemije koronavirusa. Nišlije su počele okupljanje kod zgrade Skupštine.

Protesti u Nišu (Foto: Jutjub)

Građani i dalje stoje ispred zgrade Skupštine i za sada nema policajaca na vidiku. Neke najave protestanta su da će i večeras biti šetnje niškim ulicama, ali nije poznato kojom će rutom ići.

Kako javljaju reporteri Južnih vesti, građani su blokirali ulicu Nikole Pašića i još se okupljaju, uglavnom mladi ljudi. Ove večeri, demonstranti imaju i ozvučenje, pa se tako čuje muzika, a vide se i transparenti poput “Za slobodu izbora” i “Kome zakon leži u topuzu tragovi mu smrde nečoveštvom”

Iako je bilo najava iz organizacije “DEUS – Demokratija u Srbiji sada” na protest na Trgu kralja Milana, na centralnom trgu nema okupljenih građana.

Podsetimo, protesti su u utorak započeti u Beogradu nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio uvođenje policijskog časa za vikend. Potom se u nezadovoljstvo građana proširilo i na Niš, Novi Sad i Kragujevac.

U Nišu je prvi protest protekao uglavnom mirno, uz indidente kao što su napad na ekipu RTS-a i razbijanja prozora prostorija SNS. Sinoć je na protestu bilo bez tenzija – građani su šetali i sedeli pred Skupštinom, na centralnom Trgu, kod Suda i pred lokalom SNS.

Kineski "duh borac" nadmašio F-35! Vašington polako ispada iz trke za naoružanje! Više o tome OVDE.

Izvor: Južne vesti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA