Najnovije

VUČIĆ SE OGLASIO NA INSTAGRAMU: Završen video-samit sa kancelarkom Merkel i Makronom u Parizu (FOTO)

Video-samit o Kosovu i Metohiji, koju su organizovale Francuska i Nemačka, završen je nakon nešto više od sat vremena, oko 11.30 časova.

Aleksandar Vučić i Emanuel Makron (Foto: predsednik.rs)

Očekuje se predsedničko saopštenje, a predsednik Aleksandar Vučić obratiće se novinarima u Parizu. Na Samitu, koji je održan uoči planiranog nastavka dijaloga u Briselu u nedelju, učestovavli su i specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borel i kosovski premijer Avdulah Hoti.

Uoči početka samita, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić oglasio se na zvaničnom Instagram nalogu napisavši da učestvuje na video-konferenciji čiji su domaćini predsednik Francuske Republike @emmanuelmacron i kancelarka Savezne Republike Nemačke Angela Merkel @bundeskanzlerin.

Inače, video samit o Kosovu i Metohiji, čiji su domaćini predsednik Francuske Emanuel Makron i kancelarka Nemačke Angela Merkel, počeo je danas oko 10.30, a na samitu učestvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić se na Samit se uključuje iz rezidencije ambasadora Srbije u Parizu, gde boravi u dvodnevnoj poseti. Na Samitu učeštvuju i specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Zzozep Borel i kosovski premijer Avdulah Hoti.

Samit se održava uoči planiranog nastavka dijaloga Beograda i Prištine, u Briselu u nedelju. Predsednik Vučić je sinoć novinarima u Parizu, posle sastanka sa Makronom, rekao da veruje da će video samit biti otvoren razgovor, ali da ne očekuje previše rezultata, niti saglasnost.

Kako je naveo, veruje da će svako govoriti o tome kako vidi dijalog, odnosno, budućnost razgovora. "Ne mislim da će da bude previše rezultata, biće pronađeni nekakvi principi, ali koje ne možemo svi da dogovorimo, tako da verujem da će izaći sa predsedničkim saopštenjem Francuzi i Nemci, mi ćemo posebno, kao i Albanci", rekao je Vučić.

Istakao je da se ništa ne prelama preko noići i da on više veruje u niz malih koraka, malih sporazuma, te da će taj pristup imati i na samitu.

"Da obezbedimo slobodan protok ljudi i usluga, očuvanje mira, da obezbedimo bezbroj malih sporazuma koji će da promene odnose između Srba i Albanaca, da vidimo šta ćemo da radimo sa tim o čemu se ne slažemo", rekao je Vučić.

Država odbila pomoć i dečiji dodatak majci zato što je previše rodila! Više o tome OVDE!

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA