Najnovije

PRAVILA IGRE SU SE PROMENILA, NEMA STAJANJA: Ni za vreme pandemije ne odustaju! Amerika šalje tenkove prema Rusiji!

Američka vojska je započela sa raspoređivanjem tenkova tipa Abrams i borbenih vozila Bradli u Poljskoj, u okviru završne faze obuke povezane sa vežbom "Branilac Evrope 2020".

Američka vojska (Foto: army.mil)

Na teritoriji Poljske je raspoređena oprema, koja uključuje približno 55 Abrams tenkova i borbenih vozila Bredli, koja se prethodno nalazila na području Nemačke i Belgije. Oprema će se kretati komercijalnim i vojnim transportom do druge oblasti za obuku u Dravsko Pomorskie u Poljskoj, gde će učestvovati u drugoj fazi modifikovane vežbe.

Kao deo obuke, na Abrams tenkove će biti montirani aktivni sistem odbrane Trofi. Obuka sistema Trofi pruža logističkim timovima američke vojske priliku da procene i testiraju dinamiku ovog sistema u terenskim uslovima.

U vežbi je predviđeno da učestvuje oko 550 američkih vojnika iz Teksasa.

Tokom vežbe biće ispoštovane sve mere radi ublažavanja i prevencije virusa KOVID-19 i osiguranja zdravlja i zaštite i lokalnog stanovništva kao i oružanih snaga koje učestvuju u radu .

“Branilac Evrope 2020” osmišljen je kao vežba razmeštanja radi izgradnje strateške spremnosti u korist američke Nacionalne strategije odbrane i ciljeva odvraćanja NATO pakta. Kao odgovor na KOVID-19, vežba “Branilac Evrope 2020” je modifikovana po svojoj  veličini i obimu. Prva faza  je predstavljala povezanu vežbu “Saveznički duh”, koja se odvijala na Području za obuku Dravsko Pomorskie u Poljskoj, od 5. do 19. juna, sa oko 6.000 američkih i poljskih vojnika.

Kako je Iran unapredio rakete, pročitajte OVDE!

Izvor: geopolitika.news

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA