Najnovije

NI PATRIOT SISTEMI IM VIŠE NE POMAŽU! Huti izveli masovni napad na Saudijsku Arabiju (FOTO/VIDEO)

Dana 13. jula, Jemenske oružane snage (ogranak lojalan Hutima) saopštile su da su izvele masovni napad raketama i bespilotnim letelicama na ciljeve unutar Saudijske Arabije.

Huti (Foto: RIA)

Prema rečima portparola jemenske vojske, brigadnog generala Jahia Sarija, raketni napadi pogodili su skloništa ratnih aviona, stambeni kompleks za pilote i raketne sisteme Patriot u Kamis Mušaitu, kao i vojne ciljeve na aerodromima Abha, DŽizan i Najran. On je dodao da su pogodili i naftno postrojenje u industrijskoj zoni u DŽizanu.

Raketni sistem Patriot (Foto: army.mil)

Patriot 

Pored toga, Jemeni su pogodili saudijski kamp Tadavin u jemenskoj provinciji Marib tokom sastanka saudijskih oficira i vođa snaga koje podržava Saudijska Arabija. Desetine pripadnika snaga predvođenih Saudijskom Arabijom ubijene su i ranjene u napadu, prema brigadnom generalu Sariju.

Huti su takođe upozorili da će nastaviti s napadima na Saudijsku Arabiju do kraja blokade Jemena, predvođene Saudijom. Ovo je drugi udar Huta na ciljeve u Saudijskoj Arabiji u manje od mesec dana. 23. juna, njihove snage slale su rakete i bespilotne letelice na vojne ciljeve u blizini saudijske prestonice Rijada.


Komentarišući incident 13. jula, saudijska vojska je u dve izjave tvrdila da je presrela 8 dronova i četiri balističke rakete lansirane prema Saudijskoj Arabiji.

"Koalicione snage presrele su i uništile četiri balističke rakete i osam bespilotnih letelica koje su Huti lansirali prema Saudijskoj Arabiji", rekao je pukovnik Turki al-Maliki u prvoj.

U drugoj izjavi, portparol koalicije najavio je "presretanje i uništavanje bespilotnih letelica, koje su Huti poslale iz Sane prema kraljevstvu."

Koalicija često negira bilo kakve gubitke ili žrtve hutskih napada i rade na cenzuriranju podataka koji se pojavljuju putem mreža društvenih medija.

Međutim, uzimajući u obzir rezultate prethodnih napada, verovatno je da je bar deo raketa i bespilotnih letelica pogodio njihove mete. 

Koja je osveta Rusije i Sirije za napad na bazu Hmejmim, saznajte OVDE!

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA