Najnovije

Protesti u Beogradu, Nišu i Zrenjaninu

U Beogradu, Nišu i Zrenjaninu počelo je okupljanje građana koji na ulice izlaze nezadovoljni aktuelnom vlašću i merama koje država preduzima u borbi protiv koronavirusa. Iako su prva dva dana protesta u Beogradu obeležili brojni sukobi policije i demonstranata, u ostalim gradovima širom Srbije nije bilo incidenata. Narednih dana protesti su bili mirniji, uz nekoliko manjih incidenata, ali i uz prisustvo sve manje ljudi.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

Nekoliko desetina demonstranata sa transparentima i blokiralo Ulicu Nikole Pašića, ispred zgrade Skupštine grada Niša. Nema policije, a sa razglasa okupljeni puštaju muziku.

Na glavnom gradskom trgu u Zrenjaninu počeo je peti protest protiv vlasti, ali se pozivu odazvalo nešto više od pedesetak ljudi.Kako je najavljeno, večeras će biti odlučeno šta su to, pored rušenja vlasti, ciljevi protesta, iako se danima unazad moglo čuti da Zrenjaninci traže čistu vodu i vazduh.

Ispred Parlamenta Srbije nekoliko stotina ljudi blokiralo je ulicu. 

Glavni skup danas bio je onaj ispred Centralnog zatvora u Beogradu sa zahtevom za oslobađanje uhapšenih o čemu više možete videti OVDE.

Izvor: Pravda/Agencije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA