Najnovije

RUSIJA I SIRIJA SU PUSTILE SVOJ BES NA DŽIHADISTE: Započeta osveta za bazu Hmejmim! Evo šta su Asadovi i Putinovi ljudi uradili teroristima!

Tokom protekla 24 sata Sirijska arapska vojska (SAA) započela je niz artiljerijskih i raketnih udara na severozapadu Sirije, ciljajući mesta koja pripadaju džihadističkim snagama.

Ruska baza Hmejmim u Siriji (Foto: mil.ru)

Prema izveštajima iz južnog Idliba, sirijska vojska žestoko je ciljala džihadističke snage između oblasti DŽabal Al-Zavija, Rain Al-Ghab i DŽabal Al-Akrad, sa glavnim fokusom udara na položaje Islamske stranke Turkestana (TIP) i Hadžat Tahrir Al-Šam (HTŠ).

Napad sirijske arapske vojske predstavlja odmazdu zbog pokušaja udara bespilotnih letelica na vazduhoplovnu bazu Hmeijmim u subotu uveče.

Izvor iz obalskog grada DŽableha rekao je da su pobunjenici pokušali da bombarduju vazduhoplovnu bazu Hmeijmim koristeći naoružane bespilotne letelice koje su poletele sa položaja Latakija-Idlib.

Izvor je dodao da su bespilotni letelice džihadista oborene pre nego što su pogodili bilo koju metu u vazdušnoj bazi Hmeijmim i obližnjem gradu DŽableh.

Ruski centar za pomirenje potvrdio je napad na vazduhoplovnu bazu Hmeijmim tokom brifinga u nedelju.

Koju odluku je donela ruska vojna komanda, saznajte OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA