Najnovije

NAJSUPERIORNIJA RATNA AVIJACIJA! Komandant ratnog vazduhoplovstva otkrio kakvim lovcima raspolaže Rusija!

Dana 3. jula, glavni komandant vazduhoplovnih snaga general pukovnik Sergej Surovikin izneo je šta treba da se desi da bi Rusija bila superiornija u vazduhu SAD-a, u intervjuu Zvezdi ruskog ministarstva odbrane.

Ruski ratni avioni (Foto: ria.ru)

Govorio je o rastućem borbenom potencijalu vazduhoplovnih snaga, uzimajući u obzir dolazak novog oružja, vojne i specijalne opreme (uključujući bespilotne letelice), razvoj sistema upozoravanja od raketnih napada, unapređenje organizacije borbene i operativne obuke i raspoređivanja nove formacije i poboljšanje materijalne i tehničke podrške oružanih snaga.

Dana 1. avgusta 2020. godine biće obeležena peta godina od formiranja ruskih vazduhoplovnih snaga iz vazduhoplovstva Rusije.

Prema njegovim rečima, sastav naoružanja i vojne opreme vazduhoplovnih snaga značajno se promenio u poslednjih pet godina.

Od 2015. godine, u skladu sa državnim Nalogom za odbranu vazduhoplovstva, svake godine je dobijao moderne letelice, poput najnovijeg aviona Su-30SM, Su-34, Su-35S i nadograđivanih aviona MiG-31BM, Ka-52, Mi -28N, borbeni helikopteri MiM 35M, Mi-8AMTSX i drugi. Kao rezultat toga, više od 20 vazduhoplovnih pukova je prenaoruženo novom opremom.

Dostavljeno je više od 550 jedinica nove vrste naoružanja, kao i 330 jedinica prototipskog oružja za testiranje.

Radari visoke spremnosti sistema za upozoravanje na raketne napade u gradovima Orsk, Barnaul, Jenisejsk, optički kompleks sistema za kontrolu svemira Pritsel, specijalni laserski kompleks Peresvet i prvi radar nad-horizont Container-ZM. je naručena.
Kao rezultat, udeo modernog oružja u vazduhoplovnim silama trenutno prelazi 70%.

Treninzi se takođe neprekidno nastavljaju, a sistemi treninga se takođe poboljšavaju, kao rezultat iskustva stečenih iz različitih vežbi, kao što su Armijske igre i druge.

Tokom poslednjih pet godina, u vezi sa razmeštanjem savremenih vrsta naoružanja i vojne opreme za borbeno dežurstvo, raspoređivanjem jedinica u novim oblastima borbene misije, borbene sposobnosti dežurnih snaga u regionu Istočnog Kazahstana povećane su za red veličine.

Prema generalu pukovniku Surovikinu, trenutno materijalno-tehnička podrška Vazduhoplovnih snaga u celini zadovoljava potrebe formacija, vojnih jedinica i organizacija tokom sprovođenja svakodnevnih aktivnosti.

Ipak, u 2020. godini planira se isporučiti više od 250 jedinica razne vrste opreme (aerodromsko-operativna, električna i gasna oprema i automobilska vozila kombinovanog oružja),više od 3.000 tona materijalnih sredstava vazduhoplovnim snagama iz vojno-industrijski kompleks zemlje.

Trenutno su nove vrste letelica koje su razvila industrijska preduzeća, poput borbenog helikoptera Mi-28NM, helikoptera vazduhoplovnog transporta Mi-38T i više-ulognog borbenog aviona Su-57 pete generacije, prolaze državne testove u Vazduhoplovstvu.

Da bi se stvorila atmosfera takmičenja među vazduhoplovnim snagama tokom letnjeg perioda obuke, biće održane sve-vojne i međunarodne faze takmičenja u vazdušnoj obuci Aviadarts 2020 i takmičenje Falconry za obuku bespilotnih letelica.

Tramp tražio hitan sastanak sa Putinom pre izbora u SAD! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA