Najnovije

AMERIČKI ŠPIJUNI UPALI U MINSKO POLJE, JEDAN ODLETEO U VAZDUH: Uhvaćeni militanti poslati da nadgledaju Ruse (VIDEO)

Trojica militanata zarobljena od strane Sirijske armije rekla su ruskim medijima da su pripadnici militantne grupe koju podržava Amerika i da su poslati u špijunsku misiju u regionu Rake.

Zarobljeni militanti (Foto: Jutjub)

Zarobljenici su predstavljeni novinarima u blizini grada Palmire od strane Sirijske armije.

Trojica militanata tvrde da su pripadnici komande Revolucionarne armije, militantne grupe koja je stacionirana u blizini američke baze u južnoistočnoj Siriji.

Kako su priznali, napustili su al Tanf na motociklima i uputili se ka Raki sa zadacima za špijuniranje. NJihov zadatak je bio da dođu do određene lokacije i da nadgledaju ruske, iranske i sirijske objekte.

Izbegavali su glavne puteve kako bi izbegli sirijske punktove i kontrole, ali je njihov vodič koji se bavi krijumčarenjem napravio grešku i odveo ih u minsko polje. Na tom mestu je četvrti militant, koji je bio njihov vođa, poginuo. Trojica od ukupno pet militanata su zarobljena nakon borbe sa Sirijskom armijom.

Sirijska vojska pokazala je kalašnjikove i ručne granate, lična dokumenta, novac i drogu koju su pronašli kod zarobljenih militanata.

Komanda Revolucionarne armije je samo jedna od mnogih naoružanih militantnih grupa koje se nalaze u Siriji, a koje dobijaju pomoć od Amerike. Formirana je 2015. godine, sa ciljem da se bori protiv Islamske države. Prema tvrdnjama zarobljenika, od tada dobija napredno oružje od Amerikanaca, ali njeni borci prolaze i CIA obuku u Jordanu.

Jedan od zarobljenika potvrdio je da je pekar koji je regrutovan iz izbegličkog kampa i da je prošao obuku od strane američkih instruktora.

Vojska krenula u brutalno uništavanje neprijatelja u Idlibu! DŽihadisti nisu znali gde da beže! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA