Najnovije

POGANE REČI MILOGORACA: Marković u "šovinističkom ispadu" uporedio Svetosavlje sa fašizmom!

Skandalozna politika Vlade Crne Gore dobija nove obrise. Trasirani put antipravoslavni, anticrnogorski i antisrpski, ozvaničen je autorskim tekstom u Pobjedi predsjednika Vlade, Duška Markovića, u kojem Svetosavlje poistovjećuje sa fašizmom.

Duško Marković (Foto: gov.me)

- Kada se Srpska pravoslavna crkva odrekne takvih i sličnih ambicija, kada u praksi sprovede ono što su još pre deset godina javno zastupali njeni istaknuti predstavnici „da Crkva ne učestvuje u donošenju državnih zakona, ne meša se u izborne procese, nego prosto i jednostavno poštuje i prihvata pravila države, ne dovodeći ih u pitanje“

– Crna Gora će daleko lakše uspostaviti toliko neophodan konsenzus o prioritetima ovog društva. Nije dakle do nas. Do Crkve je. Ne radi se naravno o tome da u Crnoj Gori danas bilo ko ugrožava pravoslavce, niti ispovedanje pravoslavne vere u bilo kom pravoslavnom hramu, niti pravni položaj bilo koje verske zajednice, pa ni SPC. Radi se o tome na kojim temeljima Crna Gora želi da gradi svoju kuću: na antifašističkim ili na svetosavskim? Jedno s drugim ne ide nikako -  napisao je Marković.

Amerika nakon skoro dve decenije iskeširala neverovatnu sumu za ratne avione! Više o tome OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA