Najnovije

NIJE IMAO ŠANSE: U munjevitoj protivterorističkoj operaciji SDF uhapsile jednog od komandanata Islamske države! Crno mu se piše! (VIDEO)

Dana 19. jula, Sirijske demokratske snage (SDF) uz podršku SAD-a izvele su novu raciju u okviru druge faze operacije sprečavanja terorizma, koja cilja ostatke Islamske države u jugoistočnom delu Dejir Ez Zora.

Teroristi Islamske države (Foto: Jutjub)

Prema Havar NJuz Agenciji, specijalne snage SDF-a uhapsile su u gradu Šelu "emira" (islamski termin za komandanta) ID-a. Kurdska agencija nije identifikovala teroriste. Međutim, otkriveno je da je bio odgovoran za raspodelu plata članovima Id-a u Dejir Ez Zoru.

SDF je takođe izvršio niz pretresa u gradovima DŽaded Ekedat i DŽadid Bakara, gde je uhapšeno mnogo osumnjičenih.

Dan ranije, SDF je zaplenio puno oružja, uključujući 2.000 minobacačkih granata. U jugoistočnom Dejir Ez Zoru uhapšeni su i brojni osumnjičeni.
Operacija Sprečavanje terorizma pokrenuta je 4. juna. Prva faza, koja je ciljala ID-ove ćelije između Al Hasake i Dejir Ez Zora, završena je 10. juna. Druga faza je pokrenuta u jugoistočnom Dejir Ez Zoru 18. jula.

Operacija je dovela do značajnog smanjenja napada ID-a na severoistoku Sirije. Međutim, teroristička grupa je i dalje prisutna, naročito na jugoistoku Dejir Ez Zora.

Kurdski gerilci nastavljaju lov na severu Sirije, eksplozije na sve strane! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA