Najnovije

DOSTA IM JE REŽIMSKIH MERA! Studenti ustali protiv Vučića, stigli pred Skupštinu! (VIDEO)

Povodom odluke predsednika Srbije Aleksandra Vučića da u okviru pooštravanja mera zbog pandemije koronavirusa zatvori i sve studentske domovi u Beogradu, u Studentskom gradu okupio se veliki broj studenata u znak protesta.

Studentski protesti u Beogradu (Foto: Jutjub)

Studenti su izrazili nezadovoljstvo ovom odlukom i traže da bude poništena, te dodaju da studenti nisu neodgovorni kao što se predstavlja i da nose maske.

Mnogi su na pominjenje predsednika i njegove odluke vikali “Uaaaa” i oštro reagovali povicima negodovanja na optužbe nadležnih da su oni krivci za širenje koronavirusa u Beogradu.

Osim Studentskog grada večerašnja izajava predsednika Srbije na ulice izvela je i studente iz Studentskih domova “4. april”, Patris Lumumba na Karaburmi i Kralj Aleksandar I”.

Okupljanje će biti nastavljeno sutra ujutro posle razgovora sa upravnikom u vezi ovog slučaja.

Okupljeni su poizvali da se ne iseljava niko. Neki od studenata takođe traže i da se već sad na dnevni red stavi i zahtev da nema iseljavanja iz domova naredne godine, kada treba u Beogradu da bude ponovo održana Univerzijada.

Studenti Doma “4.april” izašli su i blokirali ulicu uzvikujući “Nećemo kući”.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će u Beogradu od sutra biti na snazi nove mere, čije bi sprovođenje trebalo da popravi epidemiološku situaciju u glavnom gradu. On je rekao da se od sutra na dve nedelje zatvaraju noćni klubovi i splavovi od 23 do 6 ujutru, a isto važi i za kafiće osim onih koji imaju bašte i dodao da će biti zatvoreni i svi studentski domovi u Beogradu.

“Ukoliko ove mere za nekoliko dana ne budu dale rezultate, uvešćemo nove mere, pa i zatvaranje Beograda” istakao je Vučić.

Prema njegovim rečima, da je mogao da o merama odlučuje sam, on bi zatvorio Beograd i uveo sedmodnevni policijski čas.

Veliki broj studenata počeo je protest nakon najave predsednika Srbije da će studentski domovi u Beogradu opet biti zatvoreni, skandirajući „Uaaa“ zbog pokušaja nadležnih da krivicu za širenje virusa svale na studente, ali i da zatvore domove u sred ispitnog roka.

Studenti doma „4. april“ su preprečili ulicu Vojvode Stepe, sakndirajući „Vučiću pederu“. i „Nećemo kući“. Tramvajski i ostali saobraćaj je u zastoju.

Pored Studentskog grada, studenti se okupljaju i ispred doma „4. april“, „Karaburrma“, „Kralj Aleksandar I“.

Vučić poslao pismo Donaldu Trampu! Više o tome OVDE.

Izvor: direktno.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA