Najnovije

"DELIJE" NE ŽELE HRVATA U ZVEZDI! Navijači prete bojkotom, Zvezda ostaje bez planiranog pojačanja!

Trener crveno-belih Dejan Stanković nameravao je da angažuje dosadašnjeg levog beka Olimpije iz LJubljane Marija Jurčevića, ali navijači su se tome usprotivili zbog njegovog hrvatskog porekla.

Delije (Foto: Jutjub)

Ako dovedete Hrvata, bojkotovaćemo utakmice, poručili su navijači Crvene zvezde upravi kluba! Trener crveno-belih Dejan Stanković nameravao je da angažuje dosadašnjeg levog beka Olimpije iz LJubljane Marija Jurčevića (25), ali kako saznaje Informer, navijači su se tome usprotivili zbog njegovog hrvatskog porekla!

Jurčeviću uskoro ističe ugovor i na "Marakanu" je trebalo da dođe bez obeštećenja kao zamena za Milana Rodića. Stankoviću je ovog fudbalera još letos preporučio šurak Milenko Aćimović. Strategu crveno-belih se igrač dopao, ali nije računao na čvrst stav navijača da Hrvati nisu dobrodošli u klub.

Dobio bi i pasoš

Prema rečima izvora s "Marakane", uprava Zvezde pokušala je da iskoristi činjenicu da je Jurčević Hrvat po ocu, dok mu je majka Srpkinja. Ipak, to nije bilo dovoljno da se "delije" predomisle.

- Nije tajna da rukovodstvo kluba sa "Marakane" ne donosi odluke koje su u suprotnosti sa stavovima navijača. "Delije" ne vode klub, ali njihovo mišljenje je veoma važno. Kad je reč o angažovanju hrvatskih fudbalera ili onih koji su igrali u Partizanu, njihov stav je jasan - to ne dolazi u obzir. Stanković im je napomenuo da je Jurčeviću majka Srpkinja. Rečeno mu je da igrač sa takvim imenom i prezimenom ne može da igra za Zvezdu - otkriva sagovornik.

Čelnici Zvezde bili su spremni čak i da Jurčeviću obezbede srpski pasoš, na koji ima pravo zbog majke i njene rodbine, koja je iz Srbije. Ipak, kako stvari stoje, naša putna isprava neće mu biti potrebna.

Stopirali i Samira

Inače, ovo nije prvi put da su navijači Zvezde stopirali dolazak nekog igrača zbog njegove nacionalnosti.

- Zvezda je i u leto 2018. godine razmatrala da dovede Brazilca Samira, koji je igrao u Dinamu, dobio hrvatski pasoš i nastupao za reprezentaciju Hrvatske. Čim su navijači Zvezde to saznali, momentalno su stopirali pregovore. Tu nema rasprave. Da nije igrao za hrvatski nacionalni tim, ne bi bili tako izričiti. Tako je u Zvezdu došao Luis Ibanjez, Argentinac sa hrvatskim pasošem koji je igrao za Dinamo iz Zagreba. On, međutim, nikad nije igrao za Hrvatsku - objašnjava izvor.

Bojkotovali ABA ligu zbog Omića

Navijačka grupa "Delije sever" 2018. godine bojkotovala je košarkaške utakmice dok je u klubu bio slovenački centar Alen Omić. Tvrdo jezgro navijača striktno je bilo protiv njegovog dovođenja, jer je Omić musliman poreklom iz Tuzle, a čak su došli i do podatka da mu je otac navodno bio snajperista u ratu u Bosni. Tada je grupa uputila otvoreno pismo medijima u kojem je objasnila da dok je Omić u klubu neće dolaziti na utakmice.

Prosinečki bio izuzetak

Jedini Hrvat čiji su dolazak navijači Zvezde dozvolili bio je Robert Prosinečki. Legendarni fudbaler i jedan od najboljih igrača u istoriji beogradskih crveno-belih postavljen je za trenera 2010. godine, ali tek pošto se svih šest najvećih navijačkih grupa Zvezde saglasilo s tim. Ipak, kad je popularni Žuti želeo da za pomoćnika dovede zemljaka Gordana Ciprića, navijači su to stopirali uz obrazloženje da od Hrvata samo Prosinečki može da radi na "Marakani", jer je on "pre svega zvezdaš, pa tek onda Hrvat".

Kako su se delije oprostile od Bora Lalevića pogledajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA