Najnovije

Vučić se sastao sa Srbima sa KiM zbog smene Jablanovića

BEOGRAD - Sastanak predsednika vlade Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Ðurića sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije počeo je danas oko 11.45 u Vladi Srbije.
Aleksandar Vučić (Foto: Vlada Srbije)

Aleksandar Vučić (Foto: Vlada Srbije)

U delegaciji Srba sa Kosova i Metohije su članovi kosovske vlade, zamenik premijera Branimir Stojanović i ministar lokalne samouprave LJubomir Marić, kao i doskorašnji ministar za povratak i zajednice Aleksandar Jablanović. Sastanak se održava nakon što je kosovski premijer Isa Mustafa u utorak saopštio da Jablanović, predstavnik liste "Srpska", više nije član njegovog kabineta. Jablanović je tada rekao da je odluka Mustafe i za njega lično i za Srpsku listu "duboko razočaravajuća" i najavio da će stav o daljem odnosu Srpske liste prema vladajućoj koaliciji biti zauzet nakon konsultacija sa Vučićem. I Ðurić je ocenio da je takva odluka jednostrana i duboko pogrešna i poručio da Beograd neće prihvatiti ponižavanje srpskih predstavnika u pokrajinskim institucijama. Izjava Jablanovića, koji je nazvao divljacima učesnike protesta koji su na Badnji dan onemogućili raseljenim Srbima da posete crkvu u Ðakovici, poslužila je kao povod za više protestnih skupova na Kosovu od kojih su dva poslednja u Prištini bila i nasilna. Sednici kosovskog parlamenta, koja je u toku u Prištini, ne prisustvuju predstavnici liste Srpska.
Pročitajte još: Rašković-Ivić: Vučiću zašto prodaješ kompaniju koja je 2013. godine ostvarila 15,3 milijardi dinara profita
Izvor: Tanjug  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA