Najnovije

NOVI OKRŠAJ IZNAD CRNOG MORA: Suhoj presreo američkog posejdona! Treći incident za manje od nedelju dana (VIDEO)

Svi znaju da je Crno more atraktivno mesto tokom leta, ali ove godine američki piloti izgledaju posebno privučeni njegovim obalama. Treći put od četvrtka, ruske vazduhoplovne snage presrele su američki avion za osmatranje u tom području.

Suhoj presreo američkog posejdona (Foto: printskrin)

Ruski avion Su-27 je podignut kako bi pratio američku letelicu R-8A "Posejdon" iznad Crnog mora nakon što je ponovo primećen kako osmatra južne ruske granice, oko 8.000 kilometara od kuće.

Radar je detektovao „vazdušnu metu“ koja se u ponedeljak približavala granici preko neutralnih voda, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Rusije. Lovac Su-27, koji je poleteo sa aerodroma na obali, prišao je avionu sa sigurne udaljenosti i identifikovao ga kao R-8A "Posejdon".

 

Susret aviona je prisilio američki avion da promeni kurs, te se počeo udaljavati od vazdušnog prostora zemlje, dok se Su-27 bezbedno vratio u bazu.

"Kršenje ruske granice nije dozvoljeno", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ovaj poslednji incident bio je gotovo isti kao i druga nedavna presretanja, koja su se događala iznad Crnog mora prošlog četvrtka i petka. U oba navrata, R-8A "Posejdon" udaljen je dalje od ruskog vazdušnog prostora.

Poslednjih godina u blizini ruskih granica često lete osmatrački avioni, kao i bombarderi, te drugi NATO avioni. Letovi, za koje Moskva smatra da su provokativni, pojačali su se od 2014. godine, kada se Krim ponovo prisajedinio Rusiji, a u istočnoj Ukrajini izbio vojni sukob.

Napadnute američke baze u Iraku. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA