Najnovije

Ruski odgovor na zarobljavanje Pancira-S1: Prošli put ste umesto rakete sklopili lokomotivu

Rusi su odgovorili na zajedljivi članak američkog portala o „zarobljavanju“ ruskog sistema PVO od strane Sjedinjenih Država.

Pacir S (Foto: RIA)

Objavljivanje podataka, da je američka vojska uspela 2020. godine u Libiji da dođe u posed operativnog protivavionskog raketnog sistema Pancir-S1 (ZRPK) izazvalo je pojavu žestokih članaka o ovom pitanju u američkim medijima.

Dakle, u materijalu portala inosmi.ru zabeleženo je kako su se u Forbes-u rugali da Pancir-S1 nije prvi ruski sistem PVO koji je pao u ruke Sjedinjenih Država.

Međutim, na američki sarkazam o uspešnom zarobljavanju raketnog sistema PVO Pancir-S1, Rusija je pronašla zanimljiv odgovor.

Tako su ruski analitičari istakli da su najnoviji uspesi američkog vojno-industrijskog kompleksa zasnovani samo na radu američkih špijuna, budući da američki konstruktori više ne mogu sami da stvaraju nikakva fundamentalno nova oružja, kao što se to u Rusiji događa proteklih godina.

Posebno se istakao korisnik pod nadimkom ger.neufeld, koji je na sarkazam Amerikanaca odgovorio starom sovjetskom anegdotom „o tome kako je CIA ukrala nacrte sovjetske balističke rakete“:

„Kada je sastavljena ispostavilo se da je lokomotiva…Tada su oteli bravara koji je radio u tajnom pogonu. Pogledao je: „Ma, moroni! Odmah na crtežu je jasno napisano – nakon montaže obradite specijalnim alatom!”.

Drugi ruski internet korisnik nadovezao se na ovu priču, ističući da Sjedinjene Države već dugi niz godina kupuju ruske raketne motore, ali još uvek nisu uspeli da stvore svoj analog sa uporedivim karakteristikama. 

„Pindos je mnogo godina kupovao motore RD-180, ali i dalje ne razumeju šta i kako. Dakle, činjenica je da oni, osim da rastavljaju „Carapace“  na šrafove, ništa neće postići“, primetio je korisnik sa nadimkom Avg28.

Globalistima istorijsko vreme ističe, za njih je sada ili nikada. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA