Najnovije

EVROPA U STRAHU: Američka vojska napušta Nemačku, jedan deo kreće prema Rusiji!

Štab američkih snaga u Evropi biće premešten iz Nemačke u Belgiju, saopštio je komandant američkih snaga u Evropi i vrhovni komandant Združenih snaga NATO-a u Evropi Tod Volters.

Američka vojska (Foto: Jutjub)

„Što se tiče sedišta štaba Evropske komande, on se sada, kao što znate, nalazi u Štutgartu. Nakon rešenja niza pitanja, očekujemo da će on biti premešten u Mons, u Belgiju“, rekao je Volters na konferenciji.

Tokom konferencije za štampu, šef Pentagona Mark Esper je saopštio da će SAD povući 11.900 vojnika iz Nemačke, od kojih će 6.400 biti vraćeno kući.

Ostali će biti raspoređeni u drugim državama-članicama NATO-a, uključujući Belgiju i Italiju.

U Monsu se trenutno nalazi Združeni štab snaga NATO-a u Evropi.

Amerikanci šalju vojsku na granice Rusije

Deo američke vojske će biti raspoređen na istoku Evrope i u području Crnog mora, radi "obuzdavanja" Rusije, kako kažu u Pentagonu.

Prema Esperovim rečima, SAD će vratiti kući oko 6.400 vojnika, dok će 5.600 biti raspoređene u državama NATO-a. U Nemačkoj će ostati oko 24.000 vojnika.

Ministar je dodao da SAD nameravaju da što pre počnu sa povlačenjem vojnika iz Nemačke. On je saopštio da će oko 4.500 vojnika oklopnih snaga biti vraćeno u SAD, dok će ostale jedinice biti raspoređene na istoku i u području Crnog mora, kako bi "pojačale obuzdavanje" Rusije i osigurale bezbednost saveznika na jugoistočnom obodu. Ministar je dodao da će u budućnosti SAD prebaciti dodatne snage u Poljsku i baltičke države.

Rusija sumnja da su SAD ukrale tajnu najopasnijeg oružja na svetu! Više o tome OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA