Najnovije

DVERI POZIVAJU ZA PREGOVARAČKI STO! Obradović predložio sporazum za prevazilaženje krize

Predsednik Dveri Boško Obradović objavio je Predlog sporazuma o prevazilaženju političke krize i uputio ga svim političkim opcijama vlasti i opozicije, pozivajući ih da što pre sednu za pregovarački sto.

Boško Obradović (Foto: Jutjub)

Obradović smatra da je posle izbora politička kriza produbljena i da se neće rešiti ponavljanjem izbora već uvođenjem devetomesečnom “prelaznog političkog perioda”.

On je u saopštenju istakao da u prelaznoj Vladi ne bi bilo lidera ni vlasti, ni opozicije, već nestranačkih stručnjaka sa zadatkom da obnove rad nezavisnih državnih institucija.

U sporazumu se navodi da bi potpisnici stavili interes države na prvo mesto, da se slažu da zajednički preduzmu potrebne korake za prevazilaženje krize i nepoverenja građana u izborni proces, te da će uspostaviti prelazni politički period koji se završava devet meseci od usvajanja Sporazuma u Skupštini Srbije.

Pre usvajanja sporazuma u Skupštini, potpisnici će se dogovoriti o formiranju prelazne, tehničke vlade stručnjaka i saglasiti da se sprovedu zahtevi tima nezavisnih stručnjaka za medijsku i izbornu problematiku, navodi se u predlogu.

Saglasni su da dođe do promene kompletnog sastava Republičke izborne komisije, Regulatornog tela za elektronske medije, Agencije za borbu protiv korupcije i urednika javnih servisa – Radio-televizije Srbije i Radio-televzije Vojvodine.

Vlada Srbije usvojila nove mere borbe protiv korone! Više o tome OVDE.

Izvor: FoNet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA