Najnovije

NIKOLA JOVANOVIĆ: Vučić nije zaključao Beograd jer se plaši Beograđana

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da predsednik Srbije nije „zaključao Beograd“ samo zbog toga što se plaši reakcije Beograđana.

Nikola Jovanović (Foto: Jutjub)

„Odbili su sve naše predloge koji su bili u interesu svih građana i ’vozili’ su krizu prema svojim političkim interesima. Zato sada imamo veoma tešku epidemiološku situaciju u glavnom gradu. Danas u Srbiji i Beogradu postoji potpuna kriza poverenja u vlast i u Krizni štab“, rekao je televiziji N1 Jovanović, koji je i potpredsednik Narodne stranke.

Jovanović je podsetio da je, pored ostalog, tražio da ne bude na letnji, smanjen broj vozila u javnom prevozu, koji su stručnjaci označili kao najveću opasnost za širenje virusa korona.

„Tražili smo i da se vrtići ne otvaraju u punom kapacitetu dok svim zaposlenima ne bude obezbeđena zaštitna oprema i dok svi vaspitači ne budu prethodno testirani“, rekao je Jovanović.

Jovanović se zauzeo za formiranje tehničke vlada u kojoj ne bi bio nijedan lider opozicije, nego stručnjaci, i ta vlada bi imala dva zadatka – savladavanje epidemije i stvaranje uslova za slobodne izbore, pošto su oni održani 21. juna bili potpuno neregularni.

Jovanović je najavio da će odbornička grupa SZS u ponedeljak organizovati „odbranu Košutnjaka“, gde gradska vlast najavljuje seču 7,5 hektara šume, i dodao da će samo jedinstven front opozicije u glavnom gradu moći da pobedi na izborima i spasi građane od „Gorana Vesića i klike koja šest godina siluje Beograd“.

Evropska unija odobrila lek za koronavirus! Više o tome OVDE.

Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA