Najnovije

OTKRIVENA ILEGALNA FABRIKA RUSKIH HELIKOPTERA KA-26! Vlasnik imao suludo objašnjenje, ali policija smatra drugačije! (VIDEO)

Moldavska policija je na području grada Kriulenija otkrila ilegalnu fabriku gde su se proizvodili ruski helikopteri, sovjetskog tipa Ka-26.

Ruski helikopter (Foto: Ria)

"Tokom nekoliko meseci policija je pratila ilegalne aktivnosti dobro organizovane grupe ljudi specijalizovane za proizvodnju helikoptera", saopšteno je iz tamošnjeg MUP-a.

Letelice, pravljene u tajnosti, trebalo je da budu izvezene u zemlje bivšeg Sovjetskog saveza.

Policija je zatekla najmanje 10 takvih lelelica, u različitim fazama proizvodnje. Većina uhapšenih je iz Moldavije. Ukoliko budu osuđeni mogli bi da dobiju od 3 do 10 godina zatvora.

Iza svega, po svemu sudeći, stoji izvesni Jurij Čeban koji tvrdi da se radi samo o modelima helikoptera. Kaže da je vlasnik nekoliko patenata i da su helikopteri morali da budu konstruisani kako bi se proizveli delovi za letelice, na osnovu čega je kreirao patente. Ubeđen je da nije prekršio nijedan zakon. Negirao je da se radi o serijskoj proizvodnji već da na taj način isprobava svoje patente.

"Recimo da sam pronašao neko rešenje za tehnički problem koji se javio na helikopteru. Zato, moram to da testiram u praksi da vidim da li sam u pravu", branio se. Ako bi utvrdio da je uspešno rešio tehnički problem, posle testiranja bi to patentirao, jer kako kaže, tako zarađuje za život.

Žestoki sukobi u pograničnom gradu Ras al Ain, na severnom kraju al-Hasake obeležili su 3. jul. Sukobili su militantna divizija Sultan Murad koje podržava Turska i lokalno pleme al-Muali. Pročitajte OVDE  sve detalje.

Izvor: Kurir/Newsmaker.md

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA