Najnovije

TURSKI BRODOVI NADIRU! Rusiji upućen poslednji vapaj! Egipat uočio opasnost, traži hitnu isporuku "Bastiona" (VIDEO)

Egipat želi da Rusija ubrza isporuke protivbrodskog raketnog sistema Libiji usred nove turske ofanzive.

Bastion (Foto: RIA)

Egipatske i ruske vojne snage saopštile su da je Kairo od Moskve zatražio da ubrza isporuku obalskih odbrambenih sistema, tačnije "Bastiona", Libijskoj nacionalnoj armiji (LNA). Prema pisanju RT Arabik, zbog turske aktivnosti kod obala Libije i istočnog Mediterana, Egipat je primoran da preduzme hitne mere.

Pozivajući se na vojne stručnjake, u izveštaju se navodi da Egipat planira da ubrza nabavku ovih raketnih sistema kako bi se sprečio bilo kakav turski mornarički napad.

Izvori su javili da je sistem "Bastion" u stanju da zaštiti egipatsku obalu na dužini većoj od 600 km od potencijalnih neprijateljskih desanta, pošto se kompleks razmešta ka borbenim mestima u roku od samo pet minuta.

U medijskom izveštaju se primećuje da Egipat pojačava svoje pomorske sposobnosti u svetlu izazova sa kojima se suočava u mediteranskoj regiji, posebno nakon što je turski list "Jeni Safak" pisao, pozivajući se na izvore bliske Partiji pravde i razvoja u Turskoj, sredinom juna da je Turska planirala da osnuje mornaričku bazu u libijskom gradu Misrati.

Valja napomenuti da su vojni izvori ranije za RT potvrdili da je Egipat već 2013. ugovorio sistem "Bastion", gde je vojni izvor potvrdio da jedan sistem može zaštititi čak 600 km obale i da može osigurati morsko područje od 100.000 kvadratnih kilometara i njegove baterije mogu da obuhvate čak 18 vozila.

Produbljuje se kriza između Francuske i Turske! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA