Najnovije

ŠEŠELJ O ISTRAZI POSLOVANJA NVO: "Plaćenici da se proglase za strane agenture!"

Lider SRS Vojislav Šešelj kaže da bi Srbija trebalo da usvoji 'ruski model' i da sve nevladine organizacije koje primaju novac iz inostranstva proglasi za strane agenture!

Vojislav Šešelj (Foto: Jutjub)

Komentarišući medijsku harangu koju su neki mediji i NVO finansirane iz inostranstva organizovali protiv države jer je Uprava za sprečavanje pranja novca pokrenula provera njihovih finansija, Šešelj kaže da je ovde stvar više nego jasna.

- Sve nevladine organizacije i mediji koji primaju novac iz inostranstva jesu strane agenture. Oni taj novac primaju za određene svrhe. To ne mora biti samo špijunskog ili diverzionog karaktera, ali su svi oni od stranih faktora novčano potkovani zbog određenih interesa i tu nema dileme... - tvrdi Šešelj.

Prema njegovim rečima, Srbija bi trebalo da se ugleda na Rusiju, koja je ovo pitanje efikasno rešila.

- Sve mora biti javno. U civilizovanom svetu, kao što je Rusija, ove organizacije se mogu registrovati kao nevladine organizacije, ali moraju da budu označene kao strane agenture i da javno prijavljuju finansiranje iz inostranstva. Tako se kontroliše koja je organizacija od koga i koliko novca uzela. Ako hoće da rade, to su uslovi. Ko neće, ne može da radi i kraj rasprave! - predlaže Šešelj, dodajući da nevladine organizacije u Srbiji koje su pod proverom Uprave za sprečavanje novca nemaju prava da se bune.

- Svaki naš građanin treba da zna koji strani faktor stoji iza NVO koje se finansiraju iz inostranstva. Jer kad znate ko plaća, onda znate i zašto se nešto radi tako kako se radi... - zaključuje Šešelj.

Podneta krivična prijava protiv Đukanovića i DPS-a! Više o tome OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA