Najnovije

Dinkićevi i Pajtićevi ljude protiv Vučića!

KRAGUJEVAC - Predsednik Skupštine grada Kragujevca Saša Milenić rekao je danas da Srbija ne može da izađe iz krize bez obaranja vlade Aleksandra Vučića.
Udar na premijera (foto Jutjub)

Udar na premijera (foto Jutjub)

- Srbija se nalazi u ekonomskoj paralizi iz koje neće moći da izađe bez obaranja Srpske napredne stranke (SNS) i potpuno destruktivne vlade Aleksandra Vučića, kazao je Milenić na sednici Skupštine grada Kragujevca. - Poenta je da Zajedno za Šumadiju i skupštinska većina u Kragujevcu upozoravaju da lokalna samouprava vodi politiku razvoja i uspeva da izuzetne rezultate postigne i u maksimalno destruktivnom ekonomskom ambijentu vlade Aleksandra Vučića, rekao je Milenić. Naime, odbornici kragujevačke skupštine tajnim glasanjem izabrali su danas nove članove Gradskog veća iz opozicione Demokratske stranke sa kojom je nedavno Zajedno za Šumadiju potpisala koalicioni sporazum. Za nove članove Gradskog veća glasalo je 53 od ukupno 87 koliko ima Skupština grada Kragujevca. Za predsednika skupštine Sašu Milenića (ZZŠ) imenovanje demokrata je velika pobeda demokratije u Šumadiji. Milenić je dodao da za njega nije besmisleno da čovek iz DS bude zadužen za saradnju sa vladom jer je, kako je rekao, upravo u tome demokratija. Milenić je dodao i da Vladu Srbije vode partije koje samu vladu i "svoje gradove" vide za partijski plen, kao i da SNS građanima Kragujevca nudi blokirane puteve i gašenje privatnih preduzeća, a lokalnoj samoupravi nameće kredite da bi funkcionisala.
Pročitajte još:VUČIĆ: Srbija neće ucenjivati RusijuGašić sa Šojguom
Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović je rekao da je taj grad brutalno pritisnut od vlade, ali da u takvoj situaciji funkcioniše bolje nego gradovi u kojima su narpednjaci na vlasti. Reagujući na izjave čelnika Kragujevca, predstavnik naprednjaka Radomir Nikolić je lokalnoj vlasti poručio da pitaju vladu šta ih sve interesuje, a da je on u Skupštini grada jer brine o građanima u Kragujevcu. "Voleo bih ovde da čujem šta će nova koalicija da uradi", rekao je Nikolić i dodao da "ako taj koalicioni sporazum ima za osnov rušenje vlasti, kako onda lokalna vlast misli da planira stabilno da funkcioniše". On je dodao da "Kragujevac bez vlade ne može da pretekne zato što je doslo do kraja". Na sednici skupštine saopšteno je i da odbornička grupa naprednajka sada ima 21 odbornika, jer su dva člana DSS prešla u SNS. Skupština grada Kragujevca ima 87 odbornika, a vlast imaju Z ZŠ u reosnivanju sa 24 odbornika, uz podršku 10 odbornika DS, šest iz LDP - SPO, 11 iz "Pokreta za naš grad - Nebojša Zdravković" i četiri iz JS -PUPS, kao i dva nezavisna odbornika.. U opoziciji su SNS sa 21 odbornikom, SPS sa šest i DSS sa tri odbornika. Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA