Najnovije

NEKOREKTNO PREMA SRPSKIM ŽRTVAMA: Prisustvo Srbina na proslavi "Oluje" daje legitimitet zločinu

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je neprihvatljivo da predstavnik Srba prisustvuje obeležavanju hrvatske vojno-policijske akcije "Oluja", ocenjujući da bi to bilo nekorektno prema srpskim žrtvama u Hrvatskoj.

Milorad Dodik (Foto: Jutjub)

- Ako bilo koji Srbin ode tamo u ime srpske zajednice, onda on tome daje legitimitet. To je neprihvatljivo i mislim da se to neće dogoditi - rekao je Dodik novinarima u Hašanima.

Dodik je, nakon što je hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio da će potpredsednik vlade iz SDSS-a Boris Milošević prisustvovati obeležavanju 25. godišnjice "Oluje" u Kninu, rekao da nije informisan da je to definitivno.

On je kazao da je za njega nemoguće da predstavnik Srba prisustvuje obeležavanju te vojno-policijske akcije i naglasio da je protiv toga.

Dodik je ocenio i da nije korektno od vlasti u Hrvatskoj da tako nešto traže niti je korektno od bilo kojeg Srbina da ode na takvo mesto.

On je istakao da je tu reč o progonu, egzodusu, etničkom čišćenju i ubijanju žena i dece, ne samo na prostoru Hrvatske, nego i na Petrovačkoj cesti i mnogim drugim mestima.

Hrvatski premijer izjavio je sinoć da će potpredsednik vlade iz SDSS-a Boris Milošević prisustvovati obeležavanju 25. godišnjice vojne akcije Oluja u Kninu, a da će ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved otići u Grubore.

Klinton bio na ostrvu za or**je gde su se zlostavljala deca? Viđen u društvu mladih devojaka! Više o tome OVDE.

Izvor: RTRS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA