Najnovije

ZELENOVIĆ: Situacija je dramatična! Osim što laže, zašto se Vučić igra zdravljem građana Šapca?! (FOTO)

"Kada Aleksandar Vučić kaže da smo izmislili vanrednu situaciju, on zapravo kaže da ne treba štititi javno zdravlje građana Šapca i bilo šta preduzimati povodom toga", rekao je gradonačelnik Šapca i šef kriznog štaba Nebojša Zelenović reagujući na izjavu predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića da je "vlast u Šapcu izmislila vanrednu situaciju i da nema testova na koronavirus kako bi ostali još sedam do deset dana na vlasti".

Nebojša Zelenović (Foto: Jutjub)

Kako je rekao Zelenović, takva izjava je opasna po zdravlje Šapčana.

Zelenović je, kako se navodi, predstavnicima medija izneo podatke o broju pregleda i testiranja u Kovid ambulantiu Šapcu od 24. juna do 3. jula, koji govore s jedne strane o alarmantnom porastu broja ljudi koji imaju identične simptome, a sa druge, o nedopustivo malom broju testova.

To je bio razlog za hitnu kampanju nabavke testova, naveo je Zelenović.

"Mediji su takođe upoznati i sa dopisom šabačkog Zavoda za javno zdravlje u kom se kaže da bi trebalo zabraniti okupljanja ako se ne poštuju preporuke kriznog štaba, koji je nakon toga i uveo vanrednu situaciju", kaže se u saopštenju.

"U prethodnih deset dana javilo se 1.116 osoba i da smo imali toliko testova, svi bi bili pozitivni. Ali testirano je samo njih 289, a već sada je 150 pozitivno, a čekaju se rezultati 120 testiranih. To znači da će biti pozitivni svi koji su testirani, ako se uzme u obzir ovaj trend. Dakle, situacija je dramatična", rekao je gradonačelnik Nebojša Zelenović i poručio da se javno zdravlje građana može i mora štititi.

Zelenović se takođe osvrnuo i na tvrdnju Aleksandra Vučića o “lopovlucima i krađama u Šapcu” i istakao da će o svim neistinama odlučivati sud i da očekuje da će Vučić "smoći snage da se pojavi na sudu i da se neće poneti kukavički pozivajući se na imunitet kao predsednik Republike Srbije".

"Sve što je Vučić rekao je neistina. Od juna 2018. godine protiv mene, po nalogu tužilaštva i odluci suda, tajna policija, BIA i Specijalno odeljenje za borbu protiv organizovanog kriminala prate me i prisluškuju dve i po godine. Nakon toga ja sam dobio pismo od tužilaštva za organizovani kriminal u kom kažu da protiv mene nema ničega i da nije utvrđena bilo kakva nezakonitost i ja sam praktično oslobođen. Ono što je trebalo da baci senku na naš rad u Šapcu a posebno mene kao gradonačelnika, ovim pismom tužilaštva je otklonjeno", napisao je donedavni gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Govoreći o proteklim izborima u Šapcu koje je Vučić komentarisao, Zelenović je naveo da je "više stotina kriminalaca učestvovalo u pokušaju da se preotme i prekroji prava izborna volja građana Šapca".

"Sramota je ponositi se takvim rezultatom, a o tome najbolje govori narodna izreka ko se čime ponosi, a ko se čega stidi", zaključio je Zelenović.

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da vlasti u Šapcu nisu u stanju da priznaju izborni poraz, pa su izmislile vanrednu situaciju i to da nemaju testove za koronavirus kako bi ostali još sedam do deset dana na vlasti.

Pročitajte OVDE   šta je Vučić sve rekao za situaciju u Šapcu.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA