Najnovije

KO OVDE LAŽE? Frljanje podacima i zaluđivanje Srbije u propagandne svrhe

Predsednik Srbije rekao je juče na promociji dronova u Batajnici da imamo još 300.000 testova, kao i da smo testirali više građana od svih država u regionu. Ova njegova računica, međutim, nije u skladu sa podacima koje su prethodnih dana iznosili premijerka Ana Brnabić, kao i zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovnaović Batut" Darija Kisić Tepavčević.

Krizni štab (Foto: Vlada Srbije)

- U ovom momentu ima preko 250.000 testova i taj podatak dovoljno govori - rekla je Darija Kisić Tepavčević komentarišući situaciju u Novom Pazaru, što ostavlja veliki raskorak između više od 250.000 i 300.000 testova o kojima je govorio predsednik Vučić.

Ana Brnabić je upoređivala ko je i za koliko više u regionu testirao.

- Testiramo mnogo više nego mnoge zemlje u okruženju, testiramo četiri puta više od Hrvatske. Ali, rekli smo da nećemo testirati sve kontakte zaraženih, jer to ne radi nijedna zemlja u svetu - rekla je Brnabić u emisiji Hit tvit u nedelju.

Međutim, predsednik je juče rekao da smo testirali pet puta više građana nego Hrvatska, a premijerka kaže da je taj broj četiri puta veći. Nepoznato je kako su i jedno i drugo došli do ove računice, premda je jasno da je "izvuku" u datom trenutku, shodno interesu.

Broj testiranja ne znači nužno da je jedna država odgovorna, ukoliko svakodnevno umire veliki broj ljudi. Zbog toga je još veći problem sa brojem preminulih koji se u zvaničnim podacima štimuju.

Podaci do kojih je došao, na primer BIRN, ii oni koje su novinari dobijali od pogrebnih preduzeća i kapela, govore sasvim suprotno.

Zašto Rusi odbacuju novu trampovu inicijativu i ostaju uz Kinu saznajte OVDE. Šta je sve poskupelo u Srbiji saznajte OVDE.

Izvor: Direktno

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA