Najnovije

POLUDELI OD BESA: "J *** 4. juli. J *** američku zastavu!" Demonstranti "Black Lives Matter" gaze i pale američku zastavu ispred Bele kuće! (VIDEO)

Grupa demonstranata "Black Lives Matter" u Vašingtonu, obeležila je 4. juli kidanjem američke zastave pre nego što su je zapalili, tvrdeći da američki državni simbol predstavlja “ropstvo, genocid i rat.”

Zapalili američku zastavu (Foto: Tviter/printskrin)

Snimci na kojima se vidi kako se demonstranti rugaju američkoj zastavi počeli su kružiti na mreži u subotu uveče.

Jedan od video snimaka, snimljen na trgu ispred Bele kuće, oblasti koja je zvanično nazvana „"Black Lives Matter Plaza“ u znak protesta, prikazuje mladu crnkinju koja iga na američkoj zastavi prostrtoj na zemlju dok druga ženska osoba demonstrant sa megafonom u ruci viče: „J *** 4. juli. J *** američku zastavu. To je ono što mi govorimo.”

Još jedan video snimak prikazuje ženu koja peva, suočenu s muškarcem, koji nosi majicu ukrašenu Isusovim imenom.
“Šta predstavlja američka zastava?” žena pita, nagovarajući ga da odgovori: „Ameriku. Svakog građanina koji živi u Americi. ” Demonstrantkinja sa megafonom nastavlja da tvrdi da je zastava simbol ropstva, govoreći: “Sagrađena je na leđima robova.”

U drugim videozapisima se vide demonstranti kako gaze zastavu i pripremaju se da je zapale.

Demonstranti se raduju oko zastave koju su napokon zapalili, a zatim počinju pevati kako ih navodi jedan od vođa grupe: „Znali smo šta ta zastava predstavlja: jedan, dva, tri, četiri, – ropstvo, genocid i rat, – pet, šest, sedam, osam, – Amerika nikada nije bila sjajna.”

Čin paljenja je označen kao “izazov paljenja zastave”, a navodno je organizovan od strane Revolucionarne komunističke partije ili RevKom.

Dok je zastava gorela uz klicanje okupljenih, neki demonstranti očigledno nisu bili zadovoljni tom idejom. Dok je jedna grupa pokušavala zapaliti brojne američke zastave, suočili su se sa drugim demonstrantima, koji su tvrdili da će takva akcija ići direktno na ruku Trampovoj administraciji.

Pročitajte OVDE  sve o neverovatnom Putinovom potezu.

Izvor: logicno.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA