Najnovije

Zaraženo još 289 osoba, preminulo 6 – vanredno u 12 gradova

Za poslednja 24 sata zabeleženo je novih 289 slučajeva koronavirusa u Srbiji, a preminulo je šest osoba. Na respiratoru su 93 pacijenta. Testirano je 7.872 osoba. Vanredno u 12 opština i gradova.

Ilustracija (Foto: Pixabay. com)

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno je prisustvo virusa Kovid-19 kod devet korisnika i 29 zaposlenih, saopštilo je resorno Ministarstvo. Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova do sada je 638, a zaposlenih 227.

Prisustvo virusa potvrđeno je u gerontološkim centrima u Obrenovcu, Mataruškoj Banji, Srem u Rumi, Kraguejvcu, u Beogradu u Domu Bežanijska kosa, Službi Pomoć u kući Gerontološkog centra Beograd.

Virus je prisutan i u Domu za mentalno ometene u razvoju u Tutinu, Dnevnom boravku "Stari Grad" Centru za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, Beograd, Prihvatilištu za urgentnu zaštitu dece od zlostavljanja i zanemarivanja pri Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska.

Takođe i u kragujevačkom Zavodu za smeštaj odraslih "Male pčelice", Domu za smeštaj odraslih Kulina, Centrima za socijalni rad u Vranju i Novom Pazaru, Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu, Gradskim Centrima za socijalni rad u Čukarici, Lazarevcu, Zvezdari i na Vračaru.

Prihvatilištu za decu Beograda, Organizaciji socijalne zaštite za pružanje usluge lični pratilac deteta "Dečje srce", u Beogradu i Domu za smeštaj odraslih i starijih "Lipovački odmor", Beograd.

Dom za smeštaj odraslih i starijih "Doživeti stotu" Beograd, "Stara pruga" Umka i "Radost" u Negotinu, rešenjem o zabrani rada Ministarstva ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih. Ministarstvo za rad, zabranilo je rada Domu za smeštaj odraslih i starijih "Nada", u Beogradu.

Snimke naoružanih crnaca koji su zaprepastili Ameriku pogledajte OVDE.

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA