Najnovije

DODIK PORUČIO KOMŠIĆU: Prestani da držiš lekcije Srbiji, nemaš na to pravo!

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik pozvao je danas svog hrvatskog kolegu Željka Komšića da prestane da drži lekcije Srbiji, jer na to nema pravo.

Milorad Dodik (Foto: Jutjub)

Dodik je poručio da Komšić time samo problematizuje odnose BiH i Srbije umesto da doprinosi dobrosusedskim odnosima i regionalnoj saradnji.

"Srbija je država u punom smislu te reči, koja ima svoju demokratski izabranu vlast i regularan pravosudni sistem i nije nikakav 'režim', kako to često u javnosti pokušava nakaradno da plasira Komšić. U Srbiji postoji načelo vladavine prava koje se striktno primenjuje i poštuje", rekao je Dodik.

Dodik je to rekao komentarišući Komšićevu izjavu povodom presude Višeg suda u Beogradu koje je osudilo na 10 godina zatvora nekadašnjeg upravnika vojničkog logora za Srbe "Ilidža" u Hrasnici Huseina Mujanovića.

Komšić je, naime, povodom presude izneo niz optužbi na račun Srbije, a Dodik kaže da ne može da napada jednu demokratsku i civilizovanu zemlju kao što je Srbija.

"Mešanje u pravosuđe jedne suverene zemlje kao što je Srbija može samo negativno i destabilizujuće da utiče na doborosusedske odnose i međusobnu saradnju", rekao je Dodik.

Pročitajte OVDE   šta je Plenković uveren.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA