Najnovije

SKANDAL NA POMOLU! AMERI NISU NI ZNALI DA SU NA METI! Turci krišom testirali S-400 i to na američkom lovcu (VIDEO)

Turska je testirala ruske sisteme PVO S-400 na avionima F-22 Raptor" i "F-35 Lightning II",, objavili su regionalni mediji.

Erdogan i S 400 (Foto: mil.ru/ tccb.gov.tr)

Rezultati testiranja su tajni, ali zbog izostanka kriticizma se veruje da su Turci prezadovoljni ruskim sistemom, prenose mediji.

Dve baterije ruskih sistema S-400 učestvovalo je na vežbi u turskoj "Myurt" bazi. Izvršena su najmanje tri testiranja na američkim "nevidljivim" avionima, a agencije prenose da je osim F-35 i tajni lovac F-22S bio u dometu ruskog radarskog sistema. Za to vreme, Amerikanci nisu imali pojma šta Turci rade.

Američki avioni pete generacije koji su bili "mete" kretali su se iz pravca Bliskog Istoka preko Crnog mora pravo ka Turskoj. Zbog njihove rute leta, a koja je na oko 200 kilometara od turske baze, stvorila se idealna prilika za Turke da testiraju S-400 i njihovu aerodinamičku ulogu. Ovo nije bio prvi put da Turska testira S-400 na američkim lovcima. U novembru 2019. godine pojavio se snimak testiranja radarskog sistema S-400 koji je locirao američke F-16 i F-4E avione.

Američki političari su zbog tih informacija "poludeli" od besa, dok je Senator Kristofer Van Holen samo prokomentarisao:

- Sada su prešli crvenu liniju!

Amerikanci su Turskoj izneli ponudu da otkupe ruski sistem S-400, ali su zvaničnici iz Turske tu ponudu odmah odbacili ne želeći da naruše svoj odnos sa Rusijom.

Povlačenje američkih trupa iz Nemačke prvi korak ka nezavisnosti? Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA