Najnovije

NAIŠLI NA JAČEG OD SEBE! Američki konvoj krenuo ka granici, ali je brzo zaustavljen! Nisu verovali ko ih je sprečio!

Ranije ove sedmice, jedinica sirijske arapske vojske (SAA) presrela je vojni konvoj SAD koji je pokušao da zaobiđe njihove snage u selu Al Kamišli.

Američki konvoj u Siriji (Foto: Jutjub)

Prema terenskom izveštaju sa sela Al Kamišli, američki vojni konvoj pokušao je da zaobiđe kontrolni punkt sirijske vojske, ali su ga snage blokirale na toj poziciji.

U izveštaju se navodi da su snage sirijske vojske na kontrolnom punktu odbile da popuste američkom vojnom konvoju i više puta su zahtevale da se okrenu i pronađu drugu rutu na severu Al Hasake.

Nije bilo prijavljenih sukoba između dveju strana; međutim, u izveštaju se navodi da je sirijska vojska bila agresivnija nego inače, jer je nekoliko vojnika bilo uključeno u opstrukciju.

Ovi incidenti presretanja postali su česti na severoistoku Sirije od početka nove godine, jer Sirijska vojska i njihovi ruski kolege traže potpuno povlačenje američkih snaga iz Sirije.

Pogoršanje situacije na severoistoku Sirije je nedavna primena „Cezarovog zakona“, koji je usmeren na sve vladine institucije unutar Arapske Republike.

Te sankcije su naišle na snažne proteste vlade i ljudi, jer američki akt namerava da cilja na ekonomiju Arapske Republike većim intenzitetom nego ranije.

Ruski S-500 će pogađati mete izvan Zemlje! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA