Najnovije

U SRBIJI RASTE BLAGORODNA BILJKA KOJA JE NAJBOLJI PRIRODNI LEK ZA POTENCIJU: Tajanstveni Rtanj nije smao piramida!

Latinskog naziva Satureja montana, ova biljka kao osnovni sastojak čaja raste kod nas na planini Rtanj i ima jedinstvena lekovita svojstva. Narodna medicina je smatra za mističnu biljku koja poseduje i moćno afrodizijačko dejstvo, zbog čega je nazivaju "biljka ljubavi", dok je u Hercegovini poznata kao "hercegovačka vijagra".

Planina Rtanj (Foto: Jutjub)

Od davnina je poznato da Rtanjski čaj pozitivno utiče na seksualni potencijal muškaraca.

Latinskog naziva Satureja montana, ova biljka kao osnovni sastojak čaja raste kod nas na planini Rtanj i ima jedinstvena lekovita svojstva. Narodna medicina je smatra za mističnu biljku koja poseduje i moćno afrodizijačko dejstvo, zbog čega je nazivaju "biljka ljubavi", dok je u Hercegovini poznata kao "hercegovačka vijagra".

Rtanjski čaj (Satureja montana) biljka jedinstvenih lekovitih svojstava raste i na Primorju gde je poznata kao Primorski vrisak. Sličnog sastava je i Satureja Hortensis, poznatija kao Čubra ili Čubrica, iz istog roda i šire zastupljena.

Na prazan stomak

Najbolji efekat Rtanjski čaj ima na organizam ako se pije na prazan želudac, a priprema se tako što se jedna kašičica ili filter vrećica držu u vreloj vodi oko 20 minuta. Između dve šolje preporučuje se pauza od tri sata.

U našem narodu važi za mističnu biljku, odličnog mirisa i ukusa. Misterije koje važe za planinu Rtanj prirodno se nadovezuju i na ovu biljku i njena natprirodna svojstva. Naši preci prenosili su s kolena na koleno tvrdnju po kojoj je Rtanjski čaj moćan afrodizijak tako što ima svojstvo da poboljšava prokrvljenost urogenitalnih organa čime potpomaže erekciju. Biljka je veoma rasprostranjena u Hercegovini gde je nazivaju i „hercegovačka vijagra".

Ime roda Satureja potiče od latinske reči „saturare", u prevodu nahraniti, a „satyr" znači afrodizijak, dok je latinski „montana" planina i otuda naziv planinski afrodizijak.

Svoju prirodnu moć Rtanjski čaj na delu pokazuje u višestrukoj primeni. Deluje imunostimulirajuće na ceo organizam , a naročito je lekovit kod umora i nervoze, plućnih, mokraćnih i genitalnih infekcija. Koristi se kao sredstvo za olakšavanje varenja, kod lošeg apetita, prehladjenog i osetljivog želuca, ublažavanje tegoba kod grčeva i nadutosti, disajnih organa, za aktiviranje znojenja kod gripa i prehlade, poboljšanje sna, okrepljuje organizam i smiruje ga.Spolja se koristi kod upale kože i sluzokože.

Satureja montana osim što jača mušku potenciju, u narodnoj medicini se koristi i kao začin za pripremu variva, u jelima od kormpira i kao dodatak obrocima od mesa i ribe. Često se preporučuje njena primena u kuhinji umesto bibera, kojem vrlo sliči po mirisi i ukusu. Cela biljka je prekrivena žlezdama i obiluje aromatičnim eteričnim uljem koje ima izraženo antiseptičko, antibakterijsko i antivirusno dejstvo, dok cvetovi obiluju nektarom i predstavljaju posebnu poslasticu za pčele gde nastaje nadaleko poznati Rtanjski med.

NJena cvetna vodica blagotvorno deluje na kožu, zbog je muškarci koriste i kao losion posle brijanja. Cveta od avgusta do novembra (kraja leta do početka jeseni), a njeni lekoviti delovi su pored cveta, koji može biti roze, ljubičaste i bele boje, i stabljika i list koji se nakon branja suše.

Piramide štite od korone! Više o tome OVDE!

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA