Najnovije

AMERIKA POSTAVILA NOVI REKORD U INDUSTRIJI NAORUŽANJA: Stiže najveća pošiljka stelt aviona pete generacije (VIDEO)

Sjedinjene Države nastavljaju da proizvode lovci pete generacije F-35 za svoje vazduhoplovne snage i za zemlje koje učestvuju u proizvodnji aviona.

F-35 (Foto: Pixabay)

Američko ratno vazduhoplovstvo objavilo je video snimak ove nedelje u kome je navedeno da je isporučilo novu eskadrilu stelt boraca, koja broji do 13 letelica, a koje su ove nedelje isporučene američkoj vojsci.

Stranica je objavila još jedan video koji prikazuje aspekt obuke američkih boraca za prikrivanje na Aljasci, u sklopu obuke "Crvene zastave", koja ima za cilj da testira borbenu spremnost američkih ratnih snaga.

Borci F-35 su među najnaprednijim borcima dugog dometa, pošto mogu da izvršavaju misije za kontrolu vazdušnog prostora i bombardiraju ciljeve na većoj udaljenosti od svog mesta lansiranja, a imaju stelt tehnologiju koja onemogućavaju da se otkriju radarom.

Mnoge su države vlasništvo tog aviona, a Turska je bila među zemljama koje su učestvovale u njegovoj proizvodnji pre nego što je isključena zbog ruskog sporazuma o raketama S-400, koji Sjedinjene Države odbijaju, osim Izraela koji želi posedovati 50 takvih letelica.

Testiran superdron BRAERON, više o tome OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA