Najnovije

OTKAČILI AMERE, NEĆE PUTINU DA GURAJU PRST U OKO! Češka odbila da rasporedi američke vojnike, Pompea u Pragu dočekao hladan tuš!

Češke vlasti ne vide razlog da razmeštaju u svojoj zemlji američke vojnike, izjavio je novinarima češki premijer Andrej Babiš uoči početka pregovora sa američkih državnim sekretarom Majkom Pompeom, koji je stigao u posetu u tu zemlju.

Majk Pompeo (Foto: Ria)

Komentarišući premeštanje 12 hiljada američkih vojnika, trenutno raspoređenih u Nemačkoj, Babiš je rekao da ne vidi smisao u tome da oni budu raspoređeni u Češkoj.

„Ne vidim razlog zbog čega bi trebalo da imamo američke vojnike u svojoj zemlji. Mi smo NATO saveznici, u tom pogledu se ništa ne menja. Još uvek se ne zna kuda će se ti vojnici uputiti iz Nemačke, ali definitivno neće ka nama, to pitanje nikada nije bilo na dnevnom redu. Kao što sam govorio, u pregovorima sa Pompeom me više zanimaju naši trgovinski odnosi i poslovanje naših firmi“, rekao je Babiš.

Pompeo je u utorak ujutro stigao u Prag, a u sredu će održati pregovore sa premijerom Babišem, posle ćega će ga primiti predsednik Češke Miloš Zeman. Američki državni sekretar će u drugoj polovini dana održati govor pred članovima gornjeg doma parlamenta - Senata, i učestvovaće u diskusiji s njima o aktuelnim političkim temama.

Pročitajte OVDE  zašto su lekari u neverici.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA