Najnovije

ŽESTOKE PRETNJE: Rekao sam Lavrovu, ako se utvrdi da je tačno, platiće visoku cenu!

Državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Majk Pompeo izjavio je da je poslao obaveštenje ministru spoljnih poslova Rusije Sergeju Lavrovu.

Majk Pompeo (Foto: Flickr)

Pompeo je obavestio Lavrova da će, kako je rekao, "biti plaćena ogromna cena" ako se pokaže da su izveštaji obaveštajnih službi o tome da je Rusija ucenila glave američkih vojnika u okviru trupa u Avganistanu, tačni.

Pompeo je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa (RSE) rekao da su i predstavnici američke vojske o tome razgovarali sa visokim ruskim zvaničnicima.

"NJujork tajms" je krajem juna objavio da je ruska Glavna obaveštajna uprava navodno plaćala borcima bliskim talibanima za uspešno izvršene napade na američke vojnike i druge pripadnike NATO snaga.

Na pitanje da li veruje tim izveštajima Pompeo je odgovorio: "Mi smo to razjasnili. Znamo da su Rusi u prošlosti naoružavali talibane, znamo da ih Iranci i danas naoružavaju".

Pompeo je takođe istakao da su SAD svakom od njih jasno iznele svoja očekivanja i da će učiniti sve što je potrebno da zaštite i odbrane svakog američkog vojnika i vojnika bilo koje zemlje koja je deo misije NATO u Avganistanu.

Jedan političar u CG ima bolji rejting od Mila! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA