Najnovije

400 hiljada dobrih razloga za agresiju: Pogledajte kolika je plata direktora Telekoma koji je nasrnuo na MAriniku Tepić (VIDEO)

Snimak na kojem jedan od direktora Telekoma Draško Marković otima mikrofon potpredsednici Stranke slobode i pravde Mariniki Tepić i time je sprečava da javno iznosi kritike na račun vlasti, pored toga što odlično ilustruje odanost stranci ovog partijskog kadra, dokazuje da su najverniji stranački igrači oni koji su i najplaćeniji.

Incident (Foto: Jutjub)

Sam Marković imao je 400 hiljada dobrih razloga, kako tvrdi Marinika Tepić, da je spreči da održi konferenciju za novinare.

“Telekom isključivo služi za održavanje partije i bratije. Draško Marković, koji zarađuje 400 hiljada dinara mesečno, izašao je mene da tuče”, navela je Tepić, objašnjavajući zbog čega je Markoviću toliko stalo “da zaštiti” Telekom, sprečavajući je da govori ispred te zgrade.

Kako je Martinović “ispao magarac” 

Slučaj Draška Markovića, naprednjačkog kadra u Telekomu, svakako nije jedini. Još ranije je javnost upoznata sa pričom poslanika iz redova SNS Aleksandra Martinovića, jednog od najglasnijih kritičara opozicije i najvernijeg saradnika Aleksandra Vučića.

Zbog toga što je u jednom momentu primao čak pet plata, nekadašnji šef poslaničke grupe DS u Skupštini Borko Stefanović mu je nadenuo nadimak “Petko”.

“U to vreme je to postalo poznato javnosti. Zbog toga mi je bilo jednostavnije da ga tako oslovljavam, jer se i odazivao ”, rekao je Stefanović.

Međutim, priča o Martinovićevoj vernosti ima i drugu stranu. Javnosti još uvek pamti njegove napade na Aleksandra Vučića, koje je kasnije pravdao time što je previše slušao Vojislava Šešelja. Martinović se tom prilikom autovao “kao magarac”.

“Ja sam ispao magarac, najveća politička budala. Da mi je ova pamet, to nikada ne bi uradio. Ni za koga to ne bi rekao, a da nemam dokaza”, izjavio je svojevremeno Martinović.

Prema Stefanovićevim rečima, upravo su plate koje je SNS omogućila Martinoviću dodatno pojačale njegovu vernost(kasnije se broj primanja povećao sa pet na sedam), te da je tako shvatio da je pogrešio što je kritikovao naprednjake.

“Mislim da su mu te plate pomogle da uoči da vrednost i snagu politike Aleksandra Vučića i da prizna grehe iz prošlosti. On je to priznanje morao javno da napravi kako bi se dodatno ponizio. Plate su mu pomogle u otkrovenju i dale mu sigurnost da još više gazi ljude”, naveo je Stefanović.

Zoran Babić – vernost ispred pravde

Jedan od najvernijih kadrova SNS svakako je i Zoran Babić. Zbog toga je u prethodnom periodu, uprkos što s vremena na vreme dobija packe od predsednika Vučića, adekvatno nagrađivan sa platom iznad proseka. Na svojoj poslednjoj funkciji, direktora JP “Koridori Srbije”, Babićeva plata je iznosila 153.911 dinara.

Međutim, to nisu bila najveća Babićeva mesečna primanja od kad je u politici. Naime, ovaj funkcioner je u periodu između 2013. i 2014. godine, kad je bio narodni poslanik, primao 108 hiljada dinara kao predsednik NO Saobraćajnog preduzeća “Lasta”, te je tako njegova zarada u jednom trenutku iznosila čak 218 hiljada dinara.

Pored adekvatne finansijske nadoknade za vernost, Babić je zaštićen i od sumnje da je upravljao vozilom koje je poslednjeg dana januara prošle godine na naplatnoj rampi u Doljevcu u saobraćajnoj nesreći usmrtilo Staniku Gligorijević.

Maja Gojković bila na dve funkcije

Da se platom može garantovati vernost, dokazuje i slučaj Maje Gojković, stranačke funkcionerke SNS, koja je svojevremeno izjavljivala da je  “SNS je kao mehur od sapunice koji će pući ako ne osvoji vlast.”

Mehur nije pukao, a šampionka u preletanju, koja je do tada promenila pet stranka, odlučila se za još jedan transfer, te tako njena šesta stranka krajem 2012. godine  postala upravo SNS. U tom momentu postaje jedan od najvernijih i najprepoznatljivijih članova vladajuće partije, ne prezajući od napada na opoziciju i neistomišljenike. Tako je pred martovske izbore 2014. godine, na skupu SNS u Novom Sadu, Gojković izjavila da su ljudi kao što su Mišković i Đilas, stvorili sistem u Srbiji u kojem je teško da građani sa svojih deset prstiju prehrane decu.

“Zbog toga je bitno da se to seme zla, koje personifikuju Đilas i Mišković, i svi tajkuni, bude iskorenjeno. Da ne pomisle da mogu ponovo da se rode”, poručivao je ovaj verni naprednjački kadr.

Za sukobljvanje sa opozicijom, isključivanje mikrofona poslanicima, svađe u skupštinskom holu, Gojković je mesečno dobijala 183 hiljade dinara. U tu bila je sabrana njena plata kao narodne poslanice, predsednice Skupštine, ali i ona koju je dobijala zbog čelne funkcije na mestu Upravnog odbora Agencije za zaštitu od jonizujućih zračenja i nuklearnu sigurnost.

Kako PINK plaća porez saznajte OVDE.

Izvor: Nova

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA