Najnovije

"AKO VLAST NE ČUJE GLAS NARODA, NEMA JOJ SPASA": Amfilohije poslao poruku Milovom režimu!

Moli se da oni koji su na vlasti čuju taj glas naroda, jer ako ga ne čuju, onda im nema spasa.

Mitropolit Amfilohije (Foto: Jutjub)

Crkva Svetog Teodora Ušakova slavi ga kao arhistratiga ruske vojske koji je svojim vrlinama zasijao kao vojskovođa i admiral, a hram na Savini njemu posvećen, podignut je na mestu gde je sahranjen veći broj Rusa, među kojima i mnogi ruski oficiri.

Vladika se osvrnuo na dolazak Svetog Teodora Ušakova u Herceg Novi i na susret sa Svetim Petrom Cetinjskim.

Mitropolit se zahvalio Bogu što je podignut ovaj hram u kome se sreću sveci ovoga mesta i naroda i sveci velikog ruskog naroda. „Divni i veličanstveni događaji iz prošlih vremena koji se nastavljaju i danas.

Nije slučajno da je ovaj hram posvećen Teodoru Ušakovu, jer na ovom groblju su sahranjeni znameniti ljudi koji su branili veru i otačastvo u vreme bezbožništva lenjinističkog, i koji su prognani iz svoje otadžbine i ovde dospeli i pohranjeni”, kazao je, naglasivši da je ovo značajno naročito u naše vreme kad je taj bezbožnički i bratoubilački duh ponovo zavladao i u opasnosti je da zavlada i Evropom, Amerikom, a i nama ovde.

Vladika je podsetio na nasilje krstaša, zatim Francuza sa Napoleonom, pa nacifašističkog nasilja, koje se spojilo sa lenjinističkim nasiljem. Takođe je naglasio da je velika stvar ustanak naroda protiv nacifašizma 13. jula, ali nikako ubijanje svoje braće, strašno je krvavo bratoubilačko kolo koje su poveli.

- Podelili su narod na tom bratoubilaštvu, a ta podela i dan-danas traje, i ovo što se danas događa u Crnoj Gori, donošenje bezakonog zakona koji ne samo što ugrožava crkvenu imovinu - rekao je vladika i naglasio da danas rade još veće zlo nego što su radili komunisti, oni su opljačkali i ono što su komunisti ostavili, preduzeća, te je narod ostao bez posla.

- Ovaj narod je pokazao da se vratio sebi i da ne da svetinje, od deteta do starca, Ne damo svetinje! Kakva velika poruka! - poručio je mitropolit.

Mitropolit Amfilohije je još jednom podsetio na NJegoševe reči da se nadanje naše zakopalo na Kosovo u jednu grobnicu, napomenuvši da nije beznađe, već nada, te da Kosovski zavet izvire iz Novog zaveta i kosovsko stradanje iz Hristovog, a stoga je on i zavet vaskrsenja jer izvire iz Vaskrsenja Hristovog.

Specijalni sud pozvao bivšeg pripadnik tzv. OVK, tereti se za velike zločine! Više o tome OVDE.

Izvor: borba.me

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA