Najnovije

PREDSEDNIK LIBANA: Istraga o eksploziji u Bejrutu biće kompleksna i duga!

Libanski predsednik Mišel Aun ocenio je danas da će istraga o katastrofalnoj eksploziji u Bejrutu biti "veoma kompleksna" i da neće biti kratka.

Bejrut (Foto: Jutjub)

U intervjuu za francusku televiziju BFMTV, Aun je izjavio da neće podneti ostavku jer bi to izazvalo krizu vlasti u zemlji, preneo je AP.

Dokumentacija koja se pojavila nakon stravične ekplozije u kojoj je poginulo najmanje 180 ljudi, pokazuje da je državni vrh Libana, uključujući predsednika Auna i bezbednosne strukture, bio informisan da se opasne hemikalije skladište u luci u Bejrutu.

Aun je predočio da je istraga usmerena u tri pravca i da su svi odlučni da se okonča u što kraćem periodu, ali da je reč o kompleksnim pitanjima koja zahtevaju više vremena.

Predsednik Libana je pohvalio istražne timove američkog FBI i Francuske koji pomažu u utvrđivanju činjenica vezanih za eksploziju.

U međuvremenu, lider Hezbolaha Hasan Hazralah negirao je bilo kakvu povezanost sa eksplozijom i ocenio da će međunarodna istraga nastojati da abolira Izrael od odgovornosti ukoliko se bude ispostavilo da je "umešan".

Raketa se zakucala u centar Zelene zone! Ceo grad na nogama! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA