Najnovije

TRAMP TRAŽI HITAN SASTANAK SA PUTINOM PRE IZBORA: Mediji tvrde da je ovo tema razgovora!

Američki predsednik Donald Tramp saopštio je svojim saradnicima da bi želeo da se lično sastane sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom pre novembarskih izbora u Sjedinjenim Američkim Državama, javila je televizija „En-Bi-Si njuz“ pozivajući se na izvore.

Donald Tramp i Vladimir Putin (Foto: Flickr)

Televizija navodi da je administracija razmatrala nekoliko varijanata za mesta i datume održavanja samita, uključujući i septembar u NJujorku. Administracija smatra da je svrha takvog samita najava napretka u razvoju sporazuma o kontroli nuklearnog oružja.

Jedna od varijanata koju je razmatrala američka strana predviđa nacrt sporazuma o daljim pregovorima o produženju Sporazuma o smanjenju strateškog naoružanja, koji bi potpisali lideri dveju zemalja.

Izvori televizije ističu da bi to omogućilo Trampu da uoči izbora pokaže da može da pregovara o sporazumima.

Bela kuća je za „En-Bi-Si njuz“ saopštila da će Tramp pre izbora održati sastanke sa svetskim liderima, ali nije precizirala ništa konkretno o mogućnosti kontakta sa ruskim predsednikom.

Tramp je ranije izjavio da verovatno neće podržati Putinovu ideju o održavanju onlajn samita Saveta bezbednosti UN o Iranu, rekavši da bi ga radije ostavio za period nakon izbora.

Što se tiče pregovora Rusije i Sjedinjenih Američkih Država o kontroli naoružanja, od 16. do 18. avgusta u Beču će se održati još jedan krug pregovora o ovom i drugim pitanjima strateške stabilnosti između zamenika ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Rjabkova i specijalnog izaslanika SAD za kontrolu naoružanja Maršala Bilingslija.

Specijalni sud pozvao bivšeg pripadnik tzv. OVK, tereti se za velike zločine! Više o tome OVDE.

Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA