Najnovije

PROGON HRIŠĆANA U KINI! Drakonske kazne za držanje onlajn kurseva o Bibliji! (VIDEO)

Hrišćanin iz kineske provincije Junan kažnjen je zbog prostog držanja kursa Biblije na mreži. DŽang Venli je 11. avgusta dobio obaveštenje o administrativnoj kazni od lokalnog Biroa za etnička i verska pitanja (ERAB), nakon što je optužen da je domaćin nelegalnog treninga verskog obrazovanja.

Hrišćanska crkva (Foto: pixabay. com)

Kinesko hrišćansko udruženje pravednosti primetilo je da je Venli takođe dobio kaznu u iznosu od 2.870 dolara izdatu od ERAB-a Lincang Citi Linkiang District..

Međunarodni hrišćanski koncern (ICC) izveštava da je u obaveštenju citiran Pravilnik o verskim pitanjima iz 2018. godine, član 41, koji kaže da "Nesvesne grupe, nereligijske škole, mesta neverske aktivnosti i privremena mesta aktivnosti nisu na odgovarajući način označena kao verska one ne mogu obavljati verske aktivnosti, prihvatajući verske donacije, vršeći versku obuku.

Od DŽanga zatraženo je da odmah prestane i odustane od svojih aktivnosti ministarstva, a ako ima bilo kakve primedbe na zahtev, mora da podnese pismenu žalbu ERAB-u u roku od tri dana od prijema obaveštenja.

ICC je rekao da ovaj slučaj pokazuje da će "sve rizičnije za bilo kog hrišćana u Kini da drži proučavanje Biblije ili sprovodi crkvene aktivnosti na mreži".

"Od Vuhana, Sečuana do Junana, lokalne vlasti su vodile brigu o hrišćanima, naročito onima iz kućnih crkava", napomenula je grupa. "Mnoge njihove mrežne aktivnosti bile su greške i prekinute. Cilj njihove akcije je prisiljavanje članova crkvenih kuća da se pridruže crkvama koje imaju podršku države."

Amerika vraća sve sankcije Iranu! Više o tome OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA